Årets Farge 2018: Blå

Norges største fargehandel, Fargerike, kåret denne uken Årets farge 2018. Trond var på plass og holdt foredrag om sin store lidenskap for farger. Det er fargene som bærer arbeidene hans. Det er de som gir liv, skaper spenning og overraskelse.

– Det nordiske klimaet gjør at vi i naturen lever med hvitt, grått, brunt og sort store deler av året. Jeg og mange med meg trekkes derfor mot vårens og sommerens klare og skarpe farger. Vi har behov for dem, og de gir oss energi.

Mange sier at de liker farger, men er redde for at det skal bli for mye av det gode.  Tronds innfallsvinkel er den stikk motsatte.

– En fargeklatt av en pute gjør ingen forskjell, og et håndkle i sterke farger kan aldri redde et hvitt bad. Vil du gå forsiktig frem, bør du begynne med ett rom og ha som mål å teste fargegleden din. Du vil finne ut at det er morsomt å prøve seg frem.

Start eksempelvis med soverommet, anbefaler Trond. Du kan endre veggfarge, kjøpe nye gardiner, sette inn en TV-benk, montere et hodegjerde og kanskje male om garderobeskapene. Når du på denne måten har designet et helt interiør, blir du tryggere i dine valg og får lyst til å bruke mer farge også i andre steder i boligen. Aktiv bruk av Ittens fargehjul kan være til stor hjelp, fortsetter Trond:

– Studer den ytterste sirkelen i hjulet. Lær deg hvilke farger som ligger i nærheten av hverandre og hvilke som ligger rett overfor hverandre. Disse fargene kler hverandre. Mer enn den tommelfingerregelen trenger du ikke i første omgang.

Nedenfor ser du et utvalg av Ramsøskars blå arbeider – la deg inspirere til å bruke årets farge i din egen bolig.

Blåtoner egner seg godt på soverommet. De bidrar til en rolig og avslappende atmosfære.

I denne stuen skaper den dominerende blåfargen kontrast og balanse. Uten den kunne interiøret ha blitt kjedelig.

Ingenting er som blått og gull når målet er å skape et klassisk og tidløst uttrykk.

Blått og turkis skaper en leken, men likevel avslappende stemning.

By |2017-11-11T22:53:43+00:00november 11th, 2017|Ukategorisert|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar