Årets julegave: Ramsøskars Boligbok

Har du enda ikke alle julegavene i boks? Eller kanskje du ønsker en julegave til deg selv? Ramsøskars Boligbok er en selvhjelpsbok til bruk når du kjøper ny bolig, når du rehabiliterer, og når du helt enkelt vil friske opp hjemmet ditt uten å sette i gang store prosjekter. Boken følger arbeidsprosessen fra start og frem til nøkkelferdig resultat.
Hjemmet ditt er basen for livet du lever. Der skal du trives, familielivet skal blomstre, og det er der du skal samle energi til travle dager. Samtidig skal boligen dekke alle de praktiske behovene som du og familien din har. Det betyr at løsningene må være gjennomtenkte og skreddersydde. Ramsøskars Boligbok gir deg praktisk kunnskap, tips og råd.

Boken inneholder 8 forskjellige kapitler.

Ruset på boligdrømmer:
Kjøp av bolig krever planlegging. Visningen er kort og hektisk. Hva bør du tenke på? Dekker boligen behovene dine? I dette kapittelet får du en pekepinn på hva som er viktig å tenke på når du skal investere i drømmeboligen.

Arkitekturen i prosjektet ditt: Planløsningen
Planløsningen er grunnlaget for et godt resultat. Mange ser på dagens romløsning som den ene tenkelige og glemmer at den kan endres. Det er kanskje ikke så mye som skal til. Kan det være en idé å flytte kjøkkenet for å få et ekstra rom? Du kan få veldig mye igjen for å endre litt på planløsningen og boken hjelper deg!

Fargelegg hverdagen din
Fargevalgene er blant de viktigste valgene du tar når du skal gi hjemmet ditt et personlig preg. Mange er engstelige for farger, noe som gjør at ulike grå- og bruntoner er blitt gjennomgående i mange hjem. Ramsøskars Boligbok hjelper deg slik at du kan lage din egen fargepalett og sette er personlig preg på hjemmet ditt.

Belysning: Tenk som en scenograf
Lys betyr alt, sier det. Godt lys kan få et enkelt hjem til å skinne, og dårlig belysning kan sende et påkostet hjem til skyggenes dal. Målet er å velge lyseffekter som lar interiøret komme til sin rett samtidig som de praktiske behovene dekkes. Dette kapittelet får du tips til hva du skal tenke på når du lager en belysningsplan og en el-plan. Det er lite som er mer frustrerende enn feilplasserte stikkontakter og dårlig lys.

Noe gammelt og noe nytt
Noen mennesker er opptatt av trender og følger de slavisk. Andre velger seg én epoke, for eksempel 60-tallet. De fleste befinner seg et sted midt mellom disse gruppene og omgir seg med en blanding av gammelt og nytt. Hvem har vel ikke kastet noe og angret flere år senere? Tenk deg om før du kaster. Boligboken gir deg en liste over vurderingskriterier når du skal kaste gamle gjenstander.

Ekte eller etterligning
Materialfølelsen tar vi med oss gjennom livet. Den er tett knyttet til vår identitet og oppdragelse. Enkelte godtar bare ekte materialer, mens andre først og fremst er opptatt av vedlikehold. Et tregulv trenger kjærlig behandling. Det gjør ikke et gulv av vinyl. Kunnskap om materialer og materialvalg er kjernen i interiørarkitektfaget. I dette kapittelet lærer du litt om estetikk og vedlikehold, samt å sette sammen ditt eget materialkart.

Levende eller monotont?
Kontrastvirkninger gir energi til interiøret; uten kontraster kan inntrykket bli flatt og upersonlig. Det finnes mange virkemidler . Du kan for eksempel bruke farger, blande gammelt og nytt, lett og tungt eller feminint og maskulint. Husk å starte forsiktig. For mange kontrastelnementer gir et forvirrende interiør.

Hva kan gå galt?
Veien til ny eller rehabilitert bolig er full av snubletråder. I dette kapittelet oppsummeres de største fallgruvene. Du skal være fornøyd med resultatet både når prosjektet avsluttes og i årene som kommer.

Helt til slutt inneholder boken en veiviser: Boligprosjektet fra start til slutt.

Dersom du bestiller boken i dag får du en signert utgave fritt levert hjem til deg.

BESTILL BOKEN HER
By |2017-12-09T14:51:26+00:00desember 9th, 2017|Ukategorisert|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar