VENTEROM OG SOSIALE SONER:
GJØR SOM HJEMME

Hva ser du for deg når du hører ordet venterom? Søvnige omgivelser, vonde stoler og halvhjertede forsøk på å gjøre det hyggelig? Slik trenger det ikke være. Brukere av venterom og andre sosiale soner bør føle at de settes pris på og er velkomne.


Publisert 30. april av Trond Ramsøskar


Privatliv og arbeidsliv er to forskjellige arenaer. Roller og relasjoner er ulike. Likevel: Det mennesket som låser seg ut hjemme om morgenen er det samme som møter på jobben, på legekontoret eller på skolen en halvtime senere. Trivselsbehovet endrer seg ikke når vi bytter arena, og arbeidsplasser, skoler og kontorer bør derfor innredes etter mønster av boligene våre. Vi må bruke de samme virkemidlene – med rett dosering, naturligvis. Hensikten er i begge tilfeller å legge til rette for hygge og komfort. Det trenger ikke å være dyrt, det behøver ikke å være spesialdesign, men det må stemme med folks oppfatning av hva som skaper trivsel.

Her får du noen eksempler:

Venterom på et legekontor: Ellevill lek med grafiske mønstre gir et overraskende og harmonisk hele. Trekanter, rette linjer, heksagoner og fiskeben samspiller med lampenes myke sirkel- og kjegleformer.

Akkurat som hjemme: En frodig fondvegg skaper nødvendig kontrast. Bekvemme møbler dekker ulike behov og gjør det mulig å bruke ventetiden på ulikt vis. Man kan jobbe litt, være sosial eller trekke seg tilbake i den høye, polstrede sofaen. Lyseffektene understreker det hjemlige preget.

Sosial sone i en teknologibedrift: Det duse interiøret er bygget opp ved hjelp av tekstiler, farger, komfortable møbler og stemningsskapende belysning. Lokalet har derfor mye til felles med oppholdsrommet hjemme. Legg merke til gulvteppene som deler rommet inn i adskilte soner.

Flerbruksmuligheter: Møtebordet minner om kjøkkenets sosiale barløsning, og sitteøya innbyr til uformelt og avslappet samvær med kolleger. Den gedigne himlingen signaliserer at virksomheten arbeider med teknologi og myker opp et i utgangspunktet stramt interiør.

Foto: Ramsøskar Interiørarkitekter

Lik Ramsøskar Interiørarkitekter på facebook

KONTAKT OSS HER

Copyright Ramsøskar