Ramsøskar er i ferd med å etablere seg i et nytt forretningsområde: kjøpesenterutvikling.  Vi skal bidra til at Sandvika Storsenter, Bergen Storsenter og Lagunen – også det i Bergen – gir merverdi til kundene i form av gode hverdagsopplevelser.

I regi av Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) var vi forrige uke på studietur til Wien og Bratislava, og der hentet vi inspirasjon i bøtter og spann. Vi besøkte bl.a. et av Europas aller største kjøpesentre, City Süd, som disponerer 200.000 kvm og har 25 millioner besøkende pr. år. Vi fikk også se det mest moderne kjøpesenteret i Wien, Huma Eleven. Der har arkitektene latt seg inspirere av Donau, noe som kommer til uttrykk gjennom bl.a. 200 kvm. vanninstallasjoner.

Dagslys

Overlys og glasstak forekommer hyppig. Dagslyset gir kundene en illusjon av at de befinner seg i en handlegate og ikke i et kjøpesenter. Utstrakt bruk av grønn vegetasjon forsterker denne følelsen. Atmosfæren er åpen og naturlig.

Forseggjort: Et buet glasstak som forlenges gjennom designelementene på veggene, gjør disse ”gatene” spennende å ferdes i.

Mer enn butikker: Trær og planter opphever skillet mellom ute og inne. Interiøret får et parkaktig preg.

Billedtekst: Blikkfang: Et stort blomsterbed er godt å hvile øynene på. Videoinstallasjonen med vekslende lyd og bilde skaper effektfull kontrast.

Publikumsfasiliteter

Toaletter, stellerom og ammerom har høy prioritet i kjøpesentrene vi besøkte. God merking gjør det enkelt å finne frem, innredningen er eksklusiv, og renholdet førsteklasses.  Det er tydelig at komfort og velvære har stått sentralt i prosjekteringen.

Norske kjøpesentre lar deg ofte lete etter toalettet. Det behøver du ikke her.

Toalettene er like lekre som på de fineste hoteller.  Legg spesielt merke til den flotte belysningen.

Barna skal ha det gøy

Alle sentrene vi besøkte hadde lekeland med kvalifisert personale.  Dette er kommersiell virksomhet med tilbud av høy kvalitet. Hensikten er naturligvis å gjøre innkjøpsrunden til en god opplevelse for både små og store.  Ingen skal kjede seg, og ingen skal måtte stresse for å bli ferdig med handlingen. Ett av sentrene hadde plass til hele 150 barn, og flere steder var det mulig å leie seg inn for å arrangere for eksempel barnebursdag.

For barn i alle aldre: Verdens fineste kjøpesentersklie får tiden til å gå fort.

Høyt og lavt: Å handle er kjedelig, men dette sier ingen nei takk til.

By |2018-04-22T04:22:48+00:00april 22nd, 2018|Ukategorisert|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar