Lyskunst

Ved hjelp av spesielle lyseffekter kan du heve interiøret ditt flere hakk. De aller fleste boliger har stort potensial, men det er om å gjøre å se mulighetene. Du kan bruke spesielle lyseffekter til å lage spennende skyggevirkninger eller til å fremheve detaljer i interiøret.  Du kan få boligen til å virke mer eksklusiv enn den egentlig er, og du variere atmosfæren fra rom til rom. Det er ofte lite som skal til. Kjøp for eksempel ledlysstriper og prøv deg frem. De er enkle å få tak i.

Her får du noen eksempler til inspirasjon:

Hva med å erstatte den tradisjonelle taklampen med en klynge av pendellamper? Blikkfangeffekten er stor, og det fargete lyset er i seg selv et dekorelement. Løsningen egner seg glimrende også i kjedelige trappeoppganger.

 

Denne baderomsinnredningen er maskulin og enkel. Lyskildene på begge sider av speilet kaster lyset nedover, og det samme gjør den skjulte lyslisten under speilhyllen.  På denne måten unngår du uønsket skyggelegging av ansiktet, samtidig som du har godt lys når du skal sminke deg eller barbere deg. Lyseffektene myker opp det stramme uttrykket.

 

Integrert lys i bokhyllen gir liv til en del av stuen som ellers ville ha vært ganske mørk. Kontrasteffekten som skapes, bryter det litt monotone preget som mange bokhyller har.

 

Opplyste hyller i klesskap og walk-in-closets virker eksklusivt samtidig som det er funksjonelt. Hvem har ikke ergret seg over manglende oversikt i skuffer og skap?

 

Integrert lys i gardinene er effektfullt. Det bidrar til en lun atmosfære og tilfører rommet et snev av luksus. Gardinfargen reflekteres ut i rommet og forsterker dermed fargespillet.