Milano: Ironisk blikk på møbelindustrien

Møbelindustrien preges stadig sterkere av store kjeder og deres totalkonsepter for hjeminnredning. Under verdens største møbelmesse i Milano forrige helg falt vi for en utstilling som parodierer møbelindustrien og stiller seg kritisk til industriens makt over forbrukerne.

18 designere med danske Niklas Jacob i spissen viste frem IDEA – sin flatpakkede gjør-det-selv-kolleksjon. Lyder det kjent? Logoen har, ikke uventet, samme font som logoen til møbelgiganten IKEA. Produktnavnene og bruksanvisningene er heller ikke til å ta feil av. Slik vi opplevde utstillingen, ironiserer den over ensrettingen i møbelmarkedet og over de klare føringene som legges av de store aktørene. Utstillingen er antakelig det nærmeste vi kommer politisk møbeldesign.

Her er noen smakebiter:

Spisebordet ”CHATT” (Design: Ely Rozenberg)

Smarttelefonen har endret kommunikasjonen mellom mennesker. Å sitte sammen rundt spisebordet uten å kommunisere med hverandre er blitt helt vanlig. Vi er fysisk sammen, men mentalt fra hverandre. Hva er da mer naturlig enn at telefonen får sin egen plass i bordplaten?


Lekegrinden ”HANS & GRETA” (Design: Roberto Giacomucci)

Lekegrinden presenteres av designeren som en praktisk og intelligent løsning for foreldre som vil ta vare på øyeblikkene og rydde tid til seg selv.


”MOSESVAGGA”  (Design: Dana Avrish)

Den gyngende trebunnen gir behagelig og avslappende hvile for de søte små. Ved hjelp av årene kan barnet navigere seg gjennom søte drømmer.


”ÄKTENSKÅP” (Design Niklas Jacob)

Dette multifunksjonelle skapet gjør det mulig for elskere og elskerinner å gjemme seg på en komfortabel måte. Det har et eget rom til det man trenger for å få tiden til å gå, et sete som kan slås ned samt et kikkhull som gjør det mulig å se når kysten er klar.


”DIÄT ” (Design: Kay Thoss)

Spesialdesign tatt til nye høyder: Her er spisebordet for den som slanker seg og vil unngå kulinariske fristelser.


By |2018-04-28T23:50:28+00:00april 27th, 2018|Ukategorisert|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar