ARVATO 2017-11-01T10:59:22+00:00

Project Description

ARVATO

Detaljer

Oppdragsgiver: Arvato Finance
Fakta: Design av kontor
Ferdigstilt: 2017
Sted: Oslo
Foto: Niklas Hart

I dette prosjektet var målet å skape en effektiv og hjemmekoselig samarbeidsarena som utløser motivasjon og energi hos medarbeiderne. Dynamisk soneinndeling kombinert med kreative visuelle elementer gir gode opplevelser i hverdagen, og skreddersøm går hånd i hånd med flerbruksmuligheter. Alt dette bidrar positivt til arbeidsmiljø og produktivitet.

Lokalet består av fem soner samt to separat møterom. Resepsjon, sofanisje, lounge-gruppe og sittenisje er tydelig adskilte områder samtidig som hensynet til flyt og balanse er ivaretatt. Selv om sonene har skreddersydde løsninger, er flerbruksmulighetene gjennomgående. Det finnes gjesteplasser, mobile arbeidsstasjoner, små møtesoner, stillesoner for telefonsamtaler og plass til små sosiale arrangementer. Ved større anledninger kan hele arealet brukes som ett stort lokale. Med enkle grep kan alle behov dekkes.

Planter og grønne elementer spilleren viktig rolle i interiøret, dels fordi de bidrar til godt inneklima og dels fordi de har avslappende effekt. Dessuten utgjør de grønne vekstene en fin kontrast til ulike materialer og til den hektiske arbeidshverdagen. Blikkfanget er den grønne moseveggen.

Akustikken er spesielt viktig når resepsjonsarbeidsplassen kombineres med en stor sosial sone. Lyd kan absorberes på mange måter, og i dette tilfellet er det blant annet brukt grove tekstiler, tykke tepper, ullfilt på enkelte vegger og dype spilevegger. Moseveggen er sentral også på dette punktet.

Relaterte prosjekter