NORGES VEL 2017-08-25T09:30:55+00:00

Project Description

NORGES VEL: ENKLE GREP, MEN STOR FORANDRING

Detaljer

Oppdragsgiver: Norges Vel
Fakta: Design av fellesarealer
Ferdigstilt: 2017
Sted: Skjetten
Foto: Espen Grønli

 

 

«Vi har nå fått en innbydende resepsjon som fungerer som en samlende møteplass for gjester og ansatte fra alle avdelinger. Det manglet vi tidligere. Vi føler oss dessuten stolte når vi tar mot besøkende i så flotte lokaler»

– Anne Tollerud, Kommunikasjons- og markedsansvarlig, Norges Vel

Norges Vel er en ideell organisasjon som arbeider med naturbasert næringsutvikling innenfor landbruk, marin sektor og fornybar energi. Med et nøkternt budsjett omskapte vi hovedkontorets anonyme fellesområder til en spennende samarbeidsarena som viser hva bedriften står for. Oppdragsgiverens bestilling var klar og tydelig: Interiøret skulle være friskt, fargerikt og inspirert av norsk natur.

Målsettingen var todelt. Bedriften ville gi besøkende en mer innbydende velkomst og samtidig skape en samlende møteplass for medarbeiderne som er spredt i cellekontorer over to etasjer. Utgangspunktet var et tradisjonelt inngangsparti og en litt kjedelig lobby med en resepsjonsdisk som ikke var i bruk. Selve lokalet var utmerket. Det bød på mange muligheter, men de var dårlig utnyttet.

Valget falt på en kafé-løsning, og hovedgrepet var soneinndeling av arealet. Ved hjelp av varierte sittemuligheter innredet vi et fleksibelt flerbrukslokale. Sofaer og puffer rundt lave bord egner seg for uformelt samvær, barkrakker ved høye bord passer når man vil arbeide, og sitteøya med innebygget innslag av grønt dekker allsidige behov. Dessuten er den levende og dekorativ.

Det nye fellesområdet er stedet der besøkende tas mot, der ansatte treffer kunder eller tar sin morgenkaffe og der uformelle møter holdes. Lokalet fungerer dessuten godt som mingleområde ved større arrangementer. I motsetning til den tidligere lobbyen knytter det sammen kunder, gjester og ansatte og bidrar positivt til relasjonsbygging.  Den gamle resepsjonsdisken er kastet ut og ikke erstattet.

Fototapet er brukt for å bringe naturinntrykk inn i bedriften.  Et motiv fra rullesteinstranda på Smøla gjør trapperommet til et poetisk havlandskap, og i lobbyen er en hel vegg dekket av vårgrønn bøkeskog. De store glassflatene får vegetasjonen utenfor til å gli i ett med grønnskjæret på innsiden slik at førsteinntrykket dannes allerede før man kommer inn til Norges Vel.

Møbelstoffene er holdt i friske farger som gir energi til alle som ferdes i lokalene. På gulvet er det brukt vinyl som etterligner treverk. Det utgjør en rolig kontrast til de fargesprakende elementene, og gulvet er svært enkelt å vedlikeholde.

Relaterte prosjekter