PRINSESSEALLEEN2018-11-09T20:54:47+00:00

Project Description

PRINSESSEALLEEN

Detaljer

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av bolig
Ferdigstilt: 2018
Sted: Oslo
Foto: Niklas Hart

Man må ikke velge én stil for at resultatet skal bli flott, noe dette rekkehuset er et godt eksempel på. Her er det lekne, det elegante og det mørkt maskuline blandet på en slik måte at atmosfæren varierer fra rom til rom. Boligen viser også at utstrakt bruk av mørke fargetoner gir en dybde som det er vanskelig å oppnå i hvite interiører. Vårt oppdrag var å renovere og å velge møbler og materialer.

Eierne hadde kjøpt et relativt nytt rekkehus der det meste var hvitt. Rommene var temmelig like, og eierne mente at det ga boligen et litt kjedelig preg. Målet var å gjøre interiøret mer tidsmessig. Det var ikke snakk om ombygging, men planløsningen ble justert på et par punkter: To små rom ble gjort om til et nytt hovedsoverom, og det ble åpnet opp mellom kjøkken og spisestue.

I stuen og spisestuen er uttrykket enkelt og elegant. Virkemidlet er kontrasteffekter: lyse toner mot dype toner og tre mot skinn. Sittesonen defineres av et stort rundt teppe.

Hovedsoverommet er stilrent, og mørke farger skaper en rolig stemning som innbyr til hvile. Lange gardiner og et flott hodegjerde med matchende sengeteppe og pynteputer i muntre kontrastfarger viser at inspirasjonskilden var hotell-interiørene våre.

Blikkfanget i trappeoppgangen er et spennende strukturtapet som binder alle etasjene sammen. Lys- og skyggeeffekter gjør at det oppleves forskjellig, alt etter hvilken tid det er på døgnet. Innredningen for øvrig er stram og lar tapetet komme til sin rett.

Loftsstuen har utgang til terrassen og skiller seg fra resten av boligen. Her er stilen friskere fordi vi valgte å bringe omgivelsene inn i rommet. Interiøret er lyst og fargerikt. Morsomme pendellamper og viltre mønstre gjør uttrykket lekent. Til loftsstuen spesialdesignet vi et praktisk skap med minibar.

Badet er mørkt og elegant. Den gode spa-følelsen fremkalles av dype fargetoner og stemningsskapende belysning. Skap og rør er bygget inn i veggen for å oppnå rene flater, og oppbevaringsløsningene er spesialdesign.

Resten av huset er i hovedsak som før, men et helt spesielt bølgetapet i kjellerstuen og fototapet fra en topptur på et av soverommene får også disse arealene til å fremstå som nye.

Relaterte prosjekter