THON HOTEL GYLDENLØVE2018-10-04T14:43:15+00:00

Project Description

THON HOTEL GYLDENLØVE

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: Bogstadveien 20, 0355 Oslo
Foto: Espen Grønli

Hotellet er urbant og har førsteklasses beliggenhet midt i Bogstadveien. Oppdraget vårt var å softrenovere det og å omdisponere areal. Vi skulle bl.a. finne smarte løsninger som får rommene til å virke romsligere og mer funksjonelle. Korridorene skulle dessuten gjøres mer spennende. Praktiske planløsninger, farger og belysning var de sentrale temaene i prosjektet.

Vi hadde ansvar for valg av alle overflater, fast og løst inventar og belysningsarmaturer. Vi designet også det produserte inventaret.

Fordi vi tidligere hadde innredet hotellets resepsjonsområde, var det naturlig å videreføre eksisterende design. Resepsjonens oransje og gule detaljer ble gjennomgående, og det samme ble blomstermotivene.

Den største endringen ble gjort i 2.etg. Frokostsalen ble erstattet med en lounge, et trimrom, toalett og et nytt hotellrom. Arbeidet omfattet bl.a. flytting av vegger, og dette banet vei for hensiktsmessige planløsninger og god logistikk der nye funksjoner skulle inn. Frokostserveringen ble flyttet til en tilstøtende restaurant i 1.etg.

Med den nye loungen har gjestene fått et innbydende oppholdsrom med mulighet for enkel servering. Mørke vegger og mørk himling gjør at atmosfæren er mer avslappet enn andre steder i hotellet. Tapetet har blomstermotiver mot sort bakgrunn, og loungestoler i gult og rosa gir nødvendig kontrasteffekt.

På hotellrommene er fargebruken ton-i-ton med gule og grønne nyanser i interiør og på vegger. En oransje stol fungerer som blikkfang, og også her er det brukt et blomstertapet med mørk bunn som gir rommet tyngde.

Trimrommet er lyst og friskt. Det har knall gule vegger og innbyr til fysisk aktivitet enten før eller etter en lang dag med møter, sightseeing eller shopping. Korridorene har gule vegger og et morsomt teppe med stilisert blomstermønster. Fordi det er snakk om gjennomgangsarealer, er fargebruken ekstra frisk, og gjestene får dermed et ekstra energi-kick på vei til frokost.

Relaterte prosjekter