THON HOTEL ARENA 2017-11-03T15:20:06+00:00

Project Description

THON HOTEL ARENA

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2017
Sted: Nesgata 1, 2004 Lillestrøm
Foto: Espen Grønli

 

 

Det store konferansehotellet er softrenovert. Hotellrom, korridorer, konferanseavdeling og frokostsal har gjennomgått et formidabelt hamskifte som i hovedsak skyldes overflatebehandling og valg av farger og mønstre. I tillegg er det bygget en helt ny og universelt utformet resepsjon. Resultatet er blitt en spennende og eksotisk møtearena vegg i vegg med Norges Varemesse.

 

Målet for prosjektet var å utvikle et friskt konsept som ivaretar alle hotellets behov samtidig som det er funksjonelt og forenkler hverdagen for gjester og ansatte. Vi har stått for planløsning, møbleringsplaner og material- og produktvalg. Vi har også designet hodegjerder, garderobeløsninger med integrert belysning, skrivebord, speil og korridortepper.

Hovedgrepet vårt var å skape en tropisk og leken atmosfære. Hotellrom, korridorer, møterom og spisesal har samme preg, og følelsen av å bevege seg gjennom en frodig og eksotisk verden følger gjestene gjennom hele hotellet. Virkemidlene er farger og mønstre.

Paletten er intens, og turkis, gul, grønn og blå dominerer i alle rom og gangarealer. Teppemønsteret i korridorene er vårt eget design. De kraftige palmebladene er tematisk sett en forlengelse av det sprelske tapetmønsteret som gjestene møter inne på rommene: Overdådig tropisk vegetasjon lyser opp og fremheves ytterligere av integrert belysning i sengegavlene.

Logistikk-hensyn gjorde at buffetløsningen i frokostsalen ble bygget om. Flere vegger ble revet for å slippe inn mer lys og for å gjøre lokalet mer helhetlig og integrert. Ved hjelp av tydelig soneinndeling og endrede møbleringsløsninger fjernet vi det tidligere kantinepreget. Utstrakt bruk av sofaer skaper for eksempel en hyggeligere og mer intim stemning enn den gamle frokostsalen kunne skilte med. Hotellrommenes palett kan gjenkjennes i frokostsalen, men flere av jungelens farger bringes inn og skaper enda flere spennende inntrykk.

Ved softrenovering er begrensingene gjerne flere enn ved totalrenovering, og slike prosjekter kan derfor være faglig krevende. I dette tilfellet var utfordringen at nye løsninger ikke måtte avvike for mye fra de gamle mht. elektrisk opplegg. Dette kravet reduserte behovet for omprosjektering og dermed også byggherrens kostnader.

 

Relaterte prosjekter