THON HOTEL GARDERMOEN2019-02-04T02:27:03+00:00

Project Description

THON HOTEL GARDERMOEN

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av rom og korridorer
Ferdigstilt: 2016
Sted: Balder allé 22, 2050 Gardermoen
Foto: Espen Grønli

Sammendrag

Hotellet består av hele 14 bygningskropper som er bundet sammen med glassbroer. Hotellrom, bad og korridorer er totalrenovert, og vi har hatt ansvar for møbleringsplaner, materialer og spesialdesign av hodegjerder, garderober, korridortepper m.m.

Et budsjetthotell trenger ikke å være kjedeligere enn et påkostet overnattingssted. Beviset finner du her. Da vi startet arbeidet, var grunnideen at interiøret skulle være enkelt og moderne, men likevel morsomt og fargerikt. Rommene skulle være så funksjonelle som mulig uten unødig dekor og ekstrautstyr, og materialene måtte være slitesterke og enkle å vedlikeholde.

På hotellrommene er det brukt laminater og ekstra røffe tekstiler. Ved skrivebordet står en designstol fra Arper i hardfør plast, og på gulvet er det enstavs eikeparkett som tåler en trøkk. Veggene er malt turkis; møblene kombinerer grønt, gult og oransje med lyse laminatoverflater. Dette gir rommene et friskt og sporty preg.

Hotellet er en klar favoritt for gjester som skal ut og fly med mye bagasje. Garderobene har rikelig plass til kofferter og tilstrekkelig med hyller og opphengsmuligheter. Noen steder er det montert smarte køyesenger som kan felles ned når rommene brukes til familierom. Til daglig er de skjult i en kasse på veggen som matcher skrivebord og garderobeskap. Badene er store, men enkle og delikate med mørke fliser på gulvet, hvite veggfliser og en lekker corianvask som forlenges i en hylle langs hele veggen. Denne gir kjærkommen plass til toalettmapper.

Glassbroene som forbinder de ulike bygningskroppene slipper massevis av dagslys inn i gangsonene. Sammen med det særpregede interiøret gir dette korridorer som gjestene sent kommer til å glemme. Hovedkorridoren har grafisk teppemønster i ulike blåtoner og en vegg med muntert trekantdesign i forskjellige farger. Hver av de øvrige korridorene er fargekodet med en av trekantfargene på en måte som gjør det lett å orientere seg. Informativ skilting designet i samarbeid med Brandfactory forsterker effekten og fungerer som en god veiviser.

20 av hotellrommene med bad er utformet etter kravene til universell utforming i TEK 10.

Relevante prosjekter