THON HOTEL GILDEVANGEN2017-12-21T10:37:58+00:00

Project Description

THON HOTEL GILDEVANGEN

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av rom, overflatebehandling av korridorer
Ferdigstilt: 2016
Sted: Søndre gate 22B, 7010 Trondheim
Foto: Espen Grønli

Sammendrag

Trondheimshotellet ligger i en vakker senjugend-bygning fra 1908. Oppgaven vår var design og totalrehabilitering av hotellrommene i den eldste fløyen og forsiktig renovering av de nyere rommene. Dessuten skulle overflatene i korridorene friskes opp. Målet var et interiør som stemmer godt overens med bygningens karakter.

Oppdraget omfattet planløsninger, møblerings- og belysningsplaner, samt valg av materialer, overflater og produkter. Dessuten spesialdesignet vi garderober, sengegavler, skrivebord og korridortepper.

Hovedgrepet på hotellrommene var å skape et eksklusivt interiør som er moderne og samtidig står i stil med hotellets historie. Rommene er friske og fargerike, men samtidig behagelige å oppholde seg i fordi hovedinntrykket er rolig. På to av veggene har vi brukt delikat tapet, mens de øvrige er malt i en dempet turkistone. Tekstilene har farger som skaper kontraster i rommet og spiller godt sammen: blå, korall og gul.

Noen av fargene er videreført i korridorene. Der har vi designet et sprekt teppe med mønster som fremkaller bilder av frodige øyer i blått hav. Den ene veggen er nøytralt grå; den andre gir med sin dype blåfarge et gjenskinn av teppet.

Etter totalrenovering er badene blitt lyse og moderne. Takdusj og en corianservant hever standarden.

Den største utfordringen i prosjekteringen var møbleringsløsningene. Bygget er gammelt, og få rom er like. Løsningen ble individuelt tilpassede rom.