THON HOTEL NIDAROS2018-08-30T14:33:50+00:00

Project Description

THON HOTEL NIDAROS

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av rom, overflatebehandling av korridorer
Ferdigstilt: 2016
Sted: Søndre gate 22B, 7010 Trondheim
Foto: Espen Grønli

Trondheimshotellet ligger i en vakker senjugend-bygning fra 1908. Oppgaven vår var design og totalrehabilitering av hotellrommene i den eldste fløyen og forsiktig renovering av de nyere rommene. Dessuten skulle resepsjonen, spisesalen og overflatene i korridorene friskes opp. Målet var et interiør som stemmer godt overens med bygningens karakter.

Oppdraget omfattet planløsninger, møblerings- og belysningsplaner, samt valg av materialer, overflater og produkter. Dessuten spesialdesignet vi garderober, sengegavler, skrivebord og korridortepper.

Hotellresepsjonen fremstår som helt ny. Ved å endre planløsningen bedret vi både funksjonaliteten og utnyttelsen av arealet. Resepsjonsdisken er nå plassert midt i rommet slik at gjestene møter personalet straks de kommer inn. Personalet har oversikt over hele resepsjonsområdet og kan derfor yte bedre service enn tidligere. Soneinndeling basert på farger og materialer gjør resepsjonen multifunksjonell. Gjestene kan bruke arealet etter eget behov; de kan jobbe, møte kunder, lese avisen eller bare slappe av.

Uttrykket er eksklusivt: Flotte tapeter og tekstiler i røde, gule og blå toner virker staselig, og fototapet med bilde av Stiftsgården i Trondheim forsterker det lokale og historiske preget.

Området mellom spisesalen og resepsjonen var tidligere åpent, men er nå bygget om til en skjermet lounge for den som ønsker å trekke seg litt tilbake. Fargemessig er loungen en forlengelse av resepsjonen, mens vi inne i spisesalen valgte en annen palett. Her var målet å skape en delikat og rolig atmosfære slik at frokostgjestene får en fin start på dagen. Blåtoner med innslag av gult og korall ga ønsket effekt.

Hotellrommene har et eksklusivt interiør som er moderne og samtidig står i stil med hotellets historie. Rommene er friske og fargerike, men behagelige å oppholde seg i fordi hovedinntrykket er rolig. På to av veggene brukte vi delikat tapet, mens de øvrige er malt i en dempet turkistone. Tekstilene har farger som skaper kontraster i rommet og spiller godt sammen: blått, korall og gult som i spisesalen.

Korridorer og trapperom ble pusset opp i friske farger. Blikkfanget er et spesialdesignet teppe med mønster som fremkaller bilder av frodige øyer i blått hav. Den ene veggen er nøytralt grå; den andre gir med sin dype blåfarge et gjenskinn av teppet.

Deler av den tidligere spisesalen ble gjort om til et luftig trimrom der gjestene kan trene med utsikt til bylivet utenfor hotellet.  Både rommets sentrale plassering og de spreke fargene signaliserer at fysisk aktivitet er en viktig og lystbetont del av moderne menneskers liv.

Etter totalrenovering er badene blitt lyse og moderne. Takdusj og en corianservant hever standarden.

Den største utfordringen i prosjekteringen var møbleringsløsningene. Bygget er gammelt, og få rom er like. Høy grad av spesialdesign var nødvendig.