THON HOTEL KIRKENES2018-08-16T11:34:02+00:00

Project Description

THON HOTEL KIRKENES

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Softrenovering av restaurant, frokostsal og resepsjonsområde
Ferdigstilt: 2018
Sted: Johan Knudtzens gate 11, 9900 Kirkenes
Foto: Espen Grønli

Etter softrenovering av restaurant, frokostsal og resepsjonsområde fremstår disse fellesarealene som helt nye. Uttrykket speiler den vakre og karrige Finnmarks-naturen. Store vindusflater gir førsteklasses utsikt, og ingenting i interiøret fjerner oppmerksomheten fra fjell og fjord i omgivelsene. Hotellet kan betjene inntil 300 konferansegjester. Bedret funksjonalitet var et hovedmål.

Gulvet og himlingen er beholdt, men for å skape en hyggelig og intim atmosfære er taket malt mørkt. Stemningen forsterkes av transparente, sotete pendellamper i restaurant og resepsjon. Kjøkken, bar og buffet-område er omprosjektert, belysningsløsningene er nye og overflatene er frisket opp.

Soneinndelingen er gjort tydeligere enn tidligere. Romskillet mellom resepsjon og restaurant består i hovedsak av en oppbevaringsløsning for servitørene og en krabbetank i glass som signaliserer at restauranten har spesialisert seg på sjømat. På den andre siden av lokalet avgrenses buffet-området av en servicestasjon og et vinskap.

Hotellets bar er kledd i naturmaterialer og har hyller fra gulv til tak. Den er et midtpunkt og skiller frokostsalen fra à la carte-restauranten.

Planløsningen for resepsjonen er gjort mer funksjonell. Back-office ligger nå bak publikumsarealet og er innredet slik at personalet kan følge aktiviteten i hotellets ankomstdel. Resepsjonsdisken er ny og har integrert HC-løsning.

I spisesalen har utsikten vært styrende for møbleringsplanen. Fordi naturopplevelsen er blant hotellets største fortrinn, må ingenting står i veien for den. De store vinduene har derfor kun florlette gardiner som kan trekkes for ved behov.

Konseptet er enkelt, og uten kontrastelementer ville det ha blitt tamt og kjedelig. Viltre tapetmønstre med blikkfangeffekt er valgt for å gi energi til interiøret: fantasifulle blomster, blå fliser og et utall av globuser på resepsjonsveggen. Det siste understreker at Kirkenes er et viktig knutepunkt på grensen mellom øst og vest.

Relaterte prosjekter