THON HOTEL MARITIM2018-11-08T20:40:26+00:00

Project Description

THON HOTEL MARITIM

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: Kongsgata 32, 4005 Stavanger
Foto: Espen Grønli

Å renovere er mer krevende enn å bygge nytt. Det skyldes at eksisterende løsninger gjerne begrenser mulighetene for endring. I dette tilfellet skulle hotellrom og konferanseavdeling forbedres med sikte på økt komfort og fleksibilitet, bedre logistikk og en mer innbydende, urban atmosfære. Konstruksjoner skulle beholdes, og vi måtte ta hensyn til at en del av fasaden på det ene av to bygg er fredet.

Gjestenes opplevelse var utgangspunkt for arbeidet med hotellrommene. Det ble valgt nye, funksjonelle innredningsløsninger, og badene ble modernisert og gjort langt mer praktiske enn de var. Rommene er nå innrettet slik at man både kan jobbe og slappe av. Oppbevaringsplassen er utvidet, og sovesofaer gjør at større rom kan fungere som familierom. Suiten er påkostet med tilpassete møbler, mer komfortable stoler og møtebord. Eksisterende peis er integrert i den nye reolen.

Den harmoniske fargepaletten kombinerer turkis og gyllent med oransje kontrastelementer, noe som gir en dempet, avslappende og frisk stemning. Det frodige tapetmønsteret bryter et ellers stramt uttrykk. Utfordringen vår var at både innredning og lysarmaturer måtte tilpasses ventilasjons-, sprinkler- og el-anlegg. Eksisterende utforinger og andre faste konstruksjoner la sterke føringer på utformingen av nytt fast inventar.

Korridorene er frisket opp med nye tepper. Kommunikasjonssonene er markert ved hjelp av sterke farger og kontraster, og gule vegger leder gjestene frem til heisen og trappen. Nye himlinger og belysningsarmaturer fremhever gangsonene og dørene til hotellrommene.

Konferanseavdelingen ligger i et eget bygg ved siden av hotellet. Fasaden er delvis vernet, og endringer måtte ikke gå på bekostning av husets opprinnelige preg. Planløsning og struktur lå derfor fast, og lokalene ble innredet på en måte som får rommene til å virke større og romsligere. Virkemidlene var god belysning, lyse flater, friske klare farger og fleksible konferanseløsninger. Møterommene kan enkelt tilpasses kundenes ulike behov, og serverings- og mingleområdet er oppgradert med nye buffeter og mer funksjonell logistikk.

Konferanselokalene fremstår nå som urbane, delikate og innbydende. Fargepaletten er den samme som i hotelldelen, og dette binder byggene sammen.

Det mest krevende i prosjektet var å få på plass gode belysningsløsninger i konferanseavdelingen. Himlingene er lave og faste, noe som medførte begrensninger. Løsningen ble enten armaturer som kunne monteres i taket og videreføres uten for mye kabling eller led-paneler som ble felt inn etter at himlingen var senket minimalt. Belysningseffektene forsterkes av vegglamper som skaper dynamikk og rytme og speil som bidrar til ekstra dybde i rommet.

Relaterte prosjekter