THON HOTEL NORDLYS 2017-06-07T15:07:28+00:00

Project Description

THON HOTEL NORDLYS

 

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hele hotellet
Ferdigstilt: 2016
Sted: Moloveien 14, 8003 Bodø
Foto: Espen Grønli

 

Sammendrag

Hotellet er totalrehabilitert. I den forbindelse ble lobby og møterom bygget om for å gi plass til frokostsal og restaurant. Det gamle vindfanget ble erstattet med en ny glasskonstruksjon for at hotellgjestene skulle få maksimalt ut av utsikten til havna og naturen.

Utgangspunktet for prosjektet var et nordlysbilde tatt av den lokale fotografen Arild Heitmann. Vi bragte nordlyset inn i bygningen ved hjelp av fototapet og forsterket natureffekten ved å la nordlysets fargepalett være gjennomgående. Skillet mellom ute og inne er langt på vei visket bort, og gjestene får en følelse av å bevege seg gjennom den storslåtte nordnorske naturen også når de er innendørs. Prosjekteringen varte i cirka et år.

Fargepaletten på hotellrommene er turkis, grønn og blåfiolett, i kombinasjon med lyse nordiske tresorter. Atmosfæren i rommene er kjølig og velegnet for hvile.

I lobbyen og restauranten står gule fargetoner i skarp kontrast til de kalde nordlysfargene. Dette bidrar til en varm stemning i de områdene der man skal slappe av, spise og hygge seg sammen andre. Restauranten er delt opp i soner. De høye sofaene er tilpasset travle gjester som kun har tid til et raskt måltid. De bløte, behagelige stolene passer til den som har god tid og vil nyte en lang frokost eller afternoon tea. Fronten på buffeten i restauranten er dekket med Fauske marmor som med sitt fine spill av lysegrønne toner utgjør enda en referanse til det norske og til fargene i nordlyset.

I restauranten er furutrærne med på å bryte lyden i rommet samtidig som de fungerer som et tak over sittegruppene og bidrar til at stemningen er intim.

Det åpne rommet i lobbyen strekker seg over seks etasjer og synes godt fra havna og fra båtene som passerer forbi. Fargetoning i forskjellige nyanser av turkis får etasjene til å heve seg som himler over det gulgrønne flammehavet på veggen bak resepsjonsdisken. Det åpne rommet blir på denne måten et lite blikkfang i lokalmiljøet.