THON HOTEL SPECTRUM2019-02-04T02:31:55+00:00

Project Description

THON HOTEL SPECTRUM

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av rom, bad og korridorer
Ferdigstilt: 2016
Sted: Brugata 7, 0186 Oslo
Foto: Espen Grønli

Delikate og eksklusive gjesterom med universell utforming var målet for totalrehabiliteringen av hotellet. Høy grad av spesialdesign og en kombinasjon av rolige fargetoner og klare kontrastfarger gir et behagelig og stilrent uttrykk. Hotellrommene har svært ulik utforming, og standardløsninger kunne ikke brukes. Skreddersøm var nødvendig.

Hotellet er bygget sammen av flere bygårder med vidt forskjellige forutsetninger. Det gir betydelig varasjon når det gjelder rommenes størrelse og utforming. Noen har stor takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye lys. Andre har sjarmerende skråtak og minner ikke så mye om tradisjonelle hotellrom. Gode løsninger forutsatte blikk for detaljer.

Oppdraget vårt gikk ut på å totalrehabilitere hotellrom, bad og korridorer. Vi har stått for planløsning, møbleringsplaner og material- og produktvalg. Vi har også designet hodegjerder, garderobeløsninger med integrert belysning, skrivebord, speil og korridortepper.

Universell utforming var et sentralt krav i prosjektet. For Ramsøskar Interiørarkitekter er universell utforming og design to sider av samme sak. Tilpasningene er derfor integrert i interiøret på en slik måte at de ikke synes. Et HC-rom skal være som alle andre rom.

Hotellrommene er innbydende og eksklusive. Fargebruken spenner mellom det mørke maskuline og det lette feminine. Møbler, innredning, vegger og sengetepper er holdt i rolige toner, mens møbelstoff og gardiner i gult og korall tilfører nødvendig kontrast. Uttrykket er rent og enkelt.

Med sitt sorte tak skiller badet seg ut fra de fleste andre bad. Både dette, det innfelte lyset i speilet og mange lekre detaljer bidrar til en delikat luksusfølelse.

I korridorene hentet vi inspirasjon fra dyreriket. Teppet har zebramønster, men kan like gjerne illudere vann i bevegelse hvor der fargetonene reflekteres i veggfargen. Uttrykket er mørkt, tøft og dyrisk.

Utfordringen i prosjektet var de mange forskjellige romtypene. Standardisering gikk ikke, skreddersøm var nødvendig. Det gjaldt ikke minst kravene til universell utforming. Disse er absolutte, og den løsningen vi valgte ett sted kunne ikke uten videre kopieres et annet sted.

Relaterte prosjekter