THON HOTEL TRIADEN2018-08-16T11:22:36+00:00

Project Description

THON HOTEL TRIADEN

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: Gamleveien 88, 1476 Lørenskog
Foto: Espen Grønli

Konferansehotellet på Lørenskog er renovert etter et gjennomarbeidet konsept. Det er blitt langt mer funksjonelt og praktisk enn tidligere. Vi brukte sommeren som inspirasjonskilde, og prosjektet er et godt eksempel på at total forvandling kan oppnås ved hjelp av softrenovering.

Hotellet er bygget rundt et stort atrium som slipper inn mye lys. Atriet var tidligere helt hvitt, men er nå malt limegrønt fra bunn til topp. Broovergangene er kontrasterende. Fargene fremhever atriets arkitektur, og de sorte innslagene forsterker effekten ytterligere.

Hotellrommene har enkelt og stramt design som brytes av et tapetmønster fullt av yrende liv: fugler, sommerfugler og frodige vekster i glade farger mot mørk bunn. De sorte spesialdesignete møblene bidrar sammen med blå og gylne fargetoner til et elegant uttrykk. HC-tilgjengeligheten er bedret, og fire totalrenoverte rom tilfredsstiller kravene til universell utforming.

Møterommene har også et tydelig sommerpreg. Vegger, gulv og gardiner er holdt i ulike nyanser av himmelblått og gyllent som reflekteres i møbelstoffet. Noen oransje stoler gir nødvendig kontrast. Innsyn hindres av at glassveggene er dekket med folie.

I restauranten mot atriet var det behov for lyddemping, og den ble derfor glasset inn. Planløsningen er forbedret, et stort show-kjøkken er integrert i lokalet, og buffetene er gjort mer funksjonelle. Mot ytterveggen hadde restauranten en glassfasade som var i dårlig stand. Denne ble fornyet og modernisert. Det naturlige lysinnslippet er beholdt, og det er nå enklere å holde riktig romtemperatur. Innredningen i restauranten er stram og gultonen fremtredende, akkurat som i hotellrommene. Møbelstoff med sebramønster, fugler, sommerfugler og blomstermotiver utfordrer det enkle uttrykket og gjør interiøret lekent.

Å kombinere gamle og nye elementer var det mest krevende ved prosjektet. Steingulvet i resepsjonen skulle for eksempel beholdes, og det kompliserte planleggingen. Noen av hotellrommene hadde tidligere skrå vegger som gjorde dem upraktiske. Disse ble rettet ut med forbedret planløsning som resultat.

Relaterte prosjekter