TILVALG LØNNER SEG I LENGDEN 2017-09-12T10:15:54+00:00

Project Description

TILVALG LØNNER SEG I LENGDEN

 

 

Detaljer

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Tilvalgssprosess og møblering
Ferdigstilt: 2017
Sted: Oslo
Foto: Niklas Hart

 

 

Eiendomsutviklere tenker ikke alltid som boligkjøpere. Standardisering og effektivitet er nøkkelord, og nye boliger skiller seg derfor lite fra hverandre. I den grad kunden får endre på noe, må vanskelige valg ofte gjøres svært raskt. Å bruke tilvalgsarkitekt kan være en god investering.

Eierne hadde kjøpt boligen på prospekt, og hadde et helt klart bilde av hvordan den skulle brukes. Ved relativt enkle grep ble den skreddersydd slik at arealet kunne utnyttes optimalt. Den flotte toppleiligheten har skråtak på begge sider, noe som la føringer på løsningene som ble valgt.

Kort oppsummert gjorde vi dette:

  • Planløsningen ble modifisert. Det var prosjektert tre soverom, men det hadde eierne ikke behov for.  To av soverommene ble gjort om til vaskerom, kontor og kombinert gjesterom/TV-stue.
  • Der det var mulig, ble ordinære dører byttet ut med skyvedører. Disse kan holdes åpne slik at mer lys slipper inn og slik at romfølelsen blir bedre.
  • Kjøkkeninnredningen ble endret for å gi plass til en liten sittenisje med frokostplass ved balkongen til en del av kjøkkenet.
  • Den prosjekterte kjøkkenøya var smal og lite funksjonell. Vi gjorde den bredere og sørget for et par bekvemme sitteplasser også her.
  • Peisen vendte mot kjøkkenet, men det syntes eierne var unaturlig. Vi snudde den og integrerte den i stuen.
  • Lyskildene fikk flere funksjoner: De skal gi riktig lys, de deler arealet inn i soner og de fungerer som dekorelementer.
  • Mye av inventaret er spesialdesignet, for eksempel en boksaktig kombinasjon av hyller og lukkede skap. Skråtaket krevde sitt!
  • Radiatoren var plassert foran vinduet, noe som gjorde at sofagruppen måtte flyttes inn ut fra veggen og stjal verdifull plass. Vi felte varmekilden inn i trinnene opp til terrassen og sparte dermed areal i stuen.
  • Kunden er glad i oransje, og det ble den gjennomgående fargen. Mange av de malte flatene fikk elegante, duse tapeter.
  • Tre ordinære garderobeskap ble fjernet for å gi plass til et ordentlig walk-in-closet.
  • Utearealer er på hele 85 kvm. Det ble bygget utekjøkken, og sofagruppen ble plassert på et podium. Uten denne hevingen av møblene ser man ikke over de høye veggene.

Relaterte prosjekter