DET ER DETALJENE SOM AVGJØR

OPPDRAGSGIVER
FAKTA
FERDIGSTILLELSE
FOTOGRAF
STED

Privat
Ny planløsning og design
2014
Sandra Aslaksen
Fornebu

Kjøper man en bolig som er under oppføring, kan endringer bestilles hvis man er tidlig nok ute. Eierne av denne leiligheten koblet oss inn et helt år før bygget var ferdigstilt. Målet var å tilpasse det som var en standardleilighet til akkurat denne familiens behov.

Boligen hadde flere små soverom, og kjøkkenet var for lite og trangt. For øvrig var planløsningen grei. Det ble derfor bare gjort én større endring. To små soverom ble fjernet, og dette ga rom for et utvidet kjøkken og et godt og funksjonelt kontor.

Resten av arbeidet vårt dreide seg om detaljer. Vi startet med prospektet for den nye leiligheten og oversikten over inventar som eierne ønsket å ta med fra eneboligen de bodde i.

Bestillingen var at boligen skulle ha eiernes fotavtrykk. Oransje ble valgt som gjennomgående farge. Den varsles i de store, morsomme knaggene i inngangspartiet. Den finnes i stoffet på de gamle møblene som ble trukket om, i øvrige tekstiler, i gulvteppet og i mange av bildene på veggene. Den er med i de plassbygde bokhyllene som fikk en dekorativ oransje bakplate. Helhetsperspektivet var styrende ned til minste detalj. Putene i oppholdsrommet har både figurativt og grafisk mønster, noen er grå, andre rødoransje. De forlenger den oransje ideen, men representerer også kontrast.
Soverommet var anonymt, men er med enkle grep blitt som et flott hotellrom. Et spesialdesignet hodegjerde og en stor puff sørger for det. Putene og det iøynefallende sengeteppet forsterker inntrykket. Oransje er en livlig farge som gir energi. Derfor byttet vi fargevifte. På soverommet skal stemningen være roligere og dusere.
Eierne bestilte også smarte løsninger. De ville skjule elementer uten estetisk verdi. Vi spesialdesignet et TV-skap slik at fjernsynsapparatet kun er fremme når det er i bruk. Vi integrerte vaskemaskin og tørketrommel i baderomsinnredningen slik de ikke synes. Vi monterte en speilvegg på hovedbadet - i realiteten er det skyvedører som skjuler rikelig med lagringsplass.

KONTAKT OSS HER

Copyright Ramsøskar