EN ENEBOLIG HELT UTENOM DET VANLIGE

OPPDRAGSGIVER
FAKTA
FERDIGSTILLELSE
FOTOGRAF
STED

Privat
Design av enebolig
2016
Espen Grønli
Oslo

To tidsepoker møtes i denne gamle villaen. Huset er forvandlet til en moderne og funksjonell bolig, men har samtidig bevart sin karakter. Målet var ikke å gjenskape det opprinnelige uttrykket, men å utvikle løsninger som forener det klassiske med en stil som treffer vår tid.

Vi laget planløsning, valgte produkter og materialer og spesialdesignet blandt annet bokhyller, garderober, skap og innredning i hallen.

Nitid planlegging preget prosjektet. Det skyldtes et todelt konsept: For det første skulle alle løsninger være i pakt med husets karakter, for det andre ønsket beboerne å investere i kvalitet og førsteklasses materialer slik at interiøret kan holde i mange år.

Bærekraftige løsninger var et mål. Vi tok utgangspunkt i standarden for bærekraftige nybygg og la oss så tett opp til denne som praktisk mulig. Huset har vannbåren oppvarming og tilfredsstiller høye krav til innemiljø og energiforbruk.

Boligen innfrir dessuten på to viktige punkter: Den har en lun atmosfære som passer for barnefamilien som bor der, og det er en opplevelse for gjester å komme på besøk. Det skyldes heftig virkemiddelbruk. Blikkfangene er mange, og spesialløsningene er langt større enn i de fleste hjem. Det svarte gulvet og de spesialdesignede svarte glassdørene i spisestuen er for eksempel ikke hverdagskost.

Skreddersydd belysning er også karakteristisk for interiøret. Balansen mellom funksjonelt, stemningsskapende og dekorativt lys er god. Intensjonen med de aller fleste lyskildene er at de skal lyse opp et bilde, en bordplate, gjenstander i en hylle eller en viktig detalj. Huset har for øvrig en rekke teknologisk helintegrerte løsninger.

Prosjektkoordinering var hovedutfordringen. Høyt detaljeringsnivå gjorde at svært mange håndverkere og andre fagfolk som stilte ulike krav, skulle arbeide på byggeplassen samtidig. Vi hadde også en markedsutfordring mht. å finne den marmorkvaliteten vi sammen med kunden hadde valgt til badene.

KONTAKT OSS HER

Copyright Ramsøskar