THON HOTEL EU

OPPDRAGSGIVER
FAKTA
FERDIGSTILLELSE
FOTOGRAF
STED

Thon Hotels
Nytt hotell og kjøpesenter
2012
Espen Grønli
Rue de la Loi/Wetstraat 75, B-1040 Brussel, Belgia

Å pendle til Brussel kan være slitsomt - lange reiser, lange møter, lange dager. Med en slik arbeidssituasjon behøver man et fristed hvor batteriene kan lades. Hovedideen vår var å skape det motsatte av hva folk forventer seg av et byråkrathotell i Brussel.

Hotellet er delt i soner. De arealene man beveger seg raskt gjennom skal gi vitamininnsprøytning i form av sterke farger. Veggene i korridorene er eksempelvis holdt i gult, rosa og lime. Det er valgt én farge på hver side av den enkelte korridor slik at det blir mulig for gjestene å orientere seg på en intuitiv måte.

Korridorene og konferansesalene har spesialdesignede tepper med organiske mønstre i rosa og grått. Slik dempet vi det harde uttrykket som skapes av byggets utallige vinkler og hjørner. Teppemønstrene gir dynamikk og kontrast.

Hotellets lille hemmelighet er de to heiskjernene der vi brukte overraskende etasjemarkører. Første etasje har bilde av henholdsvis en gutte- og en jentebaby. Disse to blir eldre og eldre jo høyere opp heisen kommer. Bildene er i sort-hvitt, men har ett element i den enkelte etasjes veggfarge, for eksempel har 20-åringen rosa slips. Ansiktene skaper nærhet, og fordi visuelle inntrykk fester seg lett hos de fleste av oss, blir det enkelt å huske hvilken etasje man hører hjemme i.

KONTAKT OSS HER

Copyright Ramsøskar