THON HOTEL ARENDAL

OPPDRAGSGIVER
FAKTA
FERDIGSTILLELSE
FOTOGRAF
STED

Thon Hotels
Design av hele hotellet
2016
Espen Grønli
Friergangen 1, 4836 Arendal

Hotellet på Tyholmen var opprinnelig losji for tyske murere som bygget Trefoldighetskirken sist på 1800-tallet. Siden ble det hotell. Det har vært utvidet flere ganger, sist i 1973.

Etter omfattende rehabilitering og standardheving er hotellet nå gjort om til businesshotell. Resepsjonsområdet fremstår som større, åpnere og mer innbydende enn tidligere. Et nytt påbygg i 6.etg. utnytter nærheten til sjøen og sørlandsidyllen. Kjøkken, frokostsal, lounge og terrasse ligger høyt og fritt.

Grunnideen var å skape et lekkert og brukervennlig miljø med appell til nye kundegrupper og god logistikk for ansatte og gjester. Hotellet skal oppleves som luksuriøst og behagelig, og interiøret preges derfor av glade farger og tapeter, mørke tresorter, messing og marmormønstrede fliser.

Ramsøskar har deltatt i prosjektet fra begynnelse til slutt. Vi har laget riveplaner og tegnet ny resepsjon og nye rom. Vi har hatt ansvar for alle møbleringsplaner og tegnet belysningsplan sammen med belysningsleverandør.

Resepsjonsdisken, bardisken og reolen i resepsjonen er spesialdesignet. Vi står også bak designet av buffetene og sofaene i påbygget. Sengegavl og skrivebord på hotellrommene er utformet av oss, og det samme gjelder lampene i frokostsalen. Ikke uventet fikk vi ansvaret for all fargesetting – også av hotellfasaden.

Universell utforming sto sentralt i prosjektet. En ny heis og tilpassede HC-rom ble bygget. HC-toaletter kom på plass; ett for ansatte og ett like ved frokostsal og lounge. Av hensyn til synshemmede gjester er kontrastfarger brukt planmessig.

Prosjektet var utfordrende fordi mange av rommene var små og fordi tidligere ombyggingsarbeid har grepet inn i bærende konstruksjoner. Tegneprosessen varte i 1 1/4 år, og byggearbeidene måtte deles i fire faser. Hotellet var åpent under hele byggeprosessen; det er i seg selv en bragd.

Samarbeidspartnere: SM Lighting (lys), Inside (inventar), Consto (entreprenør), Alpha Arkitekter, Stærk & Co(rådgivende ingeniør), Myhrvold kjøkken

KONTAKT OSS HER

Copyright Ramsøskar