THON HOTEL SPECTRUM

OPPDRAGSGIVER
FAKTA

FERDIGSTILLELSE
FOTOGRAF
STED

Thon Hotels
Design av hotellrom, bad og korridorer
2016
Espen Grønli
Brugata 7, 0186 Oslo

Hotellet er bygget sammen av flere bygårder med vidt forskjellige forutsetninger. Det gir betydelig varasjon når det gjelder rommenes størrelse og utforming. Noen har stor takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye lys. Andre har sjarmerende skråtak og minner ikke så mye om tradisjonelle hotellrom. Gode løsninger forutsatte blikk for detaljer.

Oppdraget vårt gikk ut på å totalrehabilitere hotellrom, bad og korridorer. Vi har stått for planløsning, møbleringsplaner og material- og produktvalg. Vi har også designet hodegjerder, garderobeløsninger med integrert belysning, skrivebord, speil og korridortepper.

Universell utforming var et sentralt krav i prosjektet. For Ramsøskar Interiørarkitekter er universell utforming og design to sider av samme sak. Tilpasningene er derfor integrert i interiøret på en slik måte at de ikke synes. Et HC-rom skal være som alle andre rom.

Hotellrommene er innbydende og eksklusive. Fargebruken spenner mellom det mørke maskuline og det lette feminine. Møbler, innredning, vegger og sengetepper er holdt i rolige toner, mens møbelstoff og gardiner i gult og korall tilfører nødvendig kontrast. Uttrykket er rent og enkelt.

Med sitt sorte tak skiller badet seg ut fra de fleste andre bad. Både dette, det innfelte lyset i speilet og mange lekre detaljer bidrar til en delikat luksusfølelse.

I korridorene hentet vi inspirasjon fra dyreriket. Teppet har zebramønster, men kan like gjerne illudere vann i bevegelse hvor der fargetonene reflekteres i veggfargen. Uttrykket er mørkt, tøft og dyrisk.

Utfordringen i prosjektet var de mange forskjellige romtypene. Standardisering gikk ikke, skreddersøm var nødvendig. Det gjaldt ikke minst kravene til universell utforming. Disse er absolutte, og den løsningen vi valgte ett sted kunne ikke uten videre kopieres et annet sted.

KONTAKT OSS HER

Copyright Ramsøskar