Tilvalg: One size doesn’t fit all

Kjøper du en bolig som er under oppføring, har du én stor fordel: Med god planlegging kan du ned til minste detalj tilpasse den til akkurat dine behov. Utbyggere flest selger massekonfeksjon; interiørarkitekten hjelper deg med skreddersøm.

Eiendomsutviklere tenker ikke alltid som boligkjøpere.  Standardisering og effektivitet er nøkkelordene, og nye boliger skiller seg derfor lite fra hverandre. De har ingen bestemt stil, og i den grad du får gjøre endringer, må du gjerne foreta vanskelige valg svært raskt, ofte før du er moden for det.

Nedenfor viser vi et prosjekt der kunden brukte Ramsøskar Interiørarkitekter som tilvalgsarkitekt etter å ha kjøpt ny leilighet basert på utbyggerens prospekt. Eierne visste nøyaktig hvordan boligen skulle brukes. Litt humoristisk uttrykt kan vi si at dette ble et kombinert boligkjøps- og rehabiliteringsprosjekt.

Arkitektenes opprinnelige forslag

Løsning etter tilvalgsmøte med kunden

I prospektet for boligen var det prosjektert tre soverom, men det var det ikke behov for. Planløsningen ble derfor modifisert. To av soverommene ble gjort om til vaskerom, kontor og kombinert gjesterom/TV-stue.

Kjøkkenøya var prosjektert smal og lite funksjonell. Vi gjorde den bredere og sørget for et par bekvemme sitteplasser.

Kjøkkeninnredningen ble endret for å gi plass til en liten sittenisje med frokostplass  ved vinduet.

Lyskildene i leiligheten har flere funksjoner: De skal gi riktig lys, de deler arealet inn i soner og de fungerer som dekorelementer.

 

Mye av inventaret er spesialdesignet, for eksempel denne boksaktige kombinasjonen av hyller og lukkede skap. Innlagt ledlys tilfører særpreg.

 

Kunden er glad i oransje, og det ble den gjennomgående fargen. Mange av de malte flatene fikk elegante, duse tapeter.

 

Leiligheten har et uteareal på hele 85 kvm. Det ga store muligheter. Det ble bygget utekjøkken med kjøleskap og vask. Sofagruppen ble plassert på et podium, noe som sikret bedre kontakt med omgivelsene. Uten denne hevingen av møblene er det problematisk å se over de høye veggene.

Se mer av prosjektet her
By | 2017-09-09T20:38:37+00:00 september 7th, 2017|Bolig|1 kommentar

En kommentar

  1. Ingunn 29. september 2017 kl 20:27 - Svar

    Så utrolig fin leilighet og løsning!

Legg igjen en kommentar