Ny planløsning gir stor merverdi

En grå og gammel fasade kan skjule den stiligste leilighet. Dette rehabiliteringsprosjektet viser hva det er mulig å få til.

Eierens bestilling var tredelt: en ny og tidsmessig planløsning, moderne innredning og et interiør med personlig preg. Rominndelingen ble endret slik at soverom og kjøkken byttet plass. Kjøkkenet ble deretter slått sammen med stuen, og arbeidskjøkken, spisestue og tv-/sofasone utgjør nå ett rom.

Eksisterende planløsning

Ny planløsning

Stemningen i boligen skulle være lun og behagelig. Veggene ble derfor malt i en dyp blåtone. Den mørke kjøkkeninnredningen med påkostet benkeplate bidrar til sømløs overgang mellom kjøkken og stue. Lampene i pendelløsningen over spisebordet kan flyttes avhengig av hvor mange man ønsker å dekke til.

Kjøkkenbenken lyses opp av eksklusive veggarmaturer i sort stål og messing. Disse ble valgt pga. nærheten til stuedelen av rommet.

En gammel, arvet kommode ble integrert i den plassbygde bokhyllen. Møbelet fikk på denne måten hederplassen i rommet – fint opplyst og fremhevet av innfelte spotlys.

Gulvflisene i inngangspartiet utgjør sammen med kommoden viktige kontrastelementer i det moderne uttrykket. Mønsteret i flisene var vanlig i slike bygårder  tidligere, noe som understreker leilighetens lange historie.

Rominndelingen ble endret slik at soverom og kjøkken byttet plass. Det nye soverommet vender mot bakgården og gir beboerne bedre nattero enn det gamle som lå mot gaten.

SE MER AV PROSJEKTET HER

Du vil også se prosjektet i Bonytt om ikke så lenge!

By | 2017-10-15T10:15:10+00:00 oktober 14th, 2017|Bolig|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar