Det er detaljene som avgjør

En helhetlig bolig får du bare hvis du har blikk for detaljer. Ambisjonen din må være at alle elementer, små og store, skal bidra til et levende hjem som har ditt personlige preg. Ingenting er på plass før alt er på plass.

Det ligger mange valg til grunn for et vellykket hjem.  Når det kommer til stykket, er det detaljene som avgjør.

Mangler det kontraster, blir interiøret kjedelig.  Er belysningen flat, kommer møbler og dekorelementer ikke til sin rett.  Er interiørvalgene utelukkende basert på funksjon, kan atmosfæren bli stiv og upersonlig. Er du bare opptatt av å følge trender, kan hjemmet ditt virke som om det er hentet fra en katalog.

Du må se på boligen din som en komposisjon. Detaljer i interiøret kan understreke, fremheve, forsterke eller tilføre kontraster. Gjennomtenkte detaljer skaper helhet, de fungerer som rød tråd – og de kan forvandle et alminnelig interiør til en spennende komposisjon av farger og materialer.

Her følger noen eksempler som viser gode detaljer.  Bildene er hentet fra noen av våre mange boligprosjekter.

I dette tilfellet fikk kunden hotellstil på soverommet. Detaljer som innfelt stikkontakt, USB-uttak og skjult ledlys over hodegjerdet forsterker stilen. De lune fargetonene skaper en god atmosfære.

I dette oppholdsrommet møtes en maskulin og en feminin stil.  Den mørke veggfargen og det strenge, stramme preget som skapes av bordet og døren inn til rommet, mykes opp av rosa og rosafiolette elementer: Puffen har en litt uvanlig form, og putene representerer et mangfold av fargenyanser, mønstre og morsomme detaljer.  En kunstig palme tilfører ytterligere kontrast.

En solid mønster- og materialmix er et godt virkemiddel når man vil skape særpreg. Her er det brukt velour, ull og lin med forskjellige farger og teksturer. Veggene spenner fra et overdådig jungelpreg til en enkel, malt overflate.

Spesielle lyseffekter undervurderes ofte. Dette spesialdesignede garderobeskapet, som vi tegnet for en skosamler, viser at innfelt belysning både er dekorativt og funksjonelt når sko og vesker skal fremheves.