Et puslespill av et hotell

Noen oppgaver er mer utfordrende enn andre: Thon Hotel Spectrum er flettet sammen av flere bygårder med vidt forskjellige forutsetninger. Ved totalrehabilitering skulle dessuten tilstøtende kontorlokaler integreres i hotellet.

lobby, hotell, Thon hotell spectrum, sittegruppe

Alt dette bidro til høy kompleksitet, og samarbeidet med arkitekt og andre faggrupper var adskillig tettere i dette prosjektet enn i de fleste andre. Det fantes få tegninger, og i mange tilfeller stemte de ikke, noe som førte til et nitid og omfattende detaljarbeid.

lobby, hotell, thon hotell spectrum

Hotellet ligger i Brugata, som er porten til Grønland og en viktig gjennomfartsåre i Oslo sentrum. Den fargerike lobbyen ble åpnet opp mot gatebildet utenfor. På denne måten trekkes omgivelsene inn, og hotellet blir en integrert og synlig del av lokalmiljøet.

trappeoppgang, hotell

Korridorene er inspirert av dyreriket, og teppet er eget design. Det har zebramønster, men det kan også illudere vann i bevegelse. Fargetonene reflekteres i veggfargene. Uttrykket er mørkt, tøft og dyrisk.

hotellrom, seng, interiør, hotell

En hovedutfordring var stor variasjon når det gjelder hotellrommenes størrelse og utforming. Noen har sjarmerende skråtak og minner ikke så mye om tradisjonelle hotellrom. Standardisering gikk ikke, skreddersøm var nødvendig på de fleste områder. Gode løsninger forutsatte blikk for detaljer.

hotell, hotellrom, sofa, stoler, interiør

Fargebruken spenner mellom det mørke maskuline og det lette feminine. Innredning, vegger og gulv er holdt i rolige toner, mens tepper, møbelstoff og gardiner tilfører nødvendig kontrast. Uttrykket er rent og enkelt.

bad, toalett, wc, hotell, hotellbad, baderom, speil,

Baderommene var vidt forskjellige mht. størrelse, og planleggingen stilte høye krav til nøyaktighet.  Legg merke til det sorte taket som gir overraskende kontrasteffekt og sammen med det flislagte gulvet rammer inn rommet. Legg også merke til armlenene for funksjonshemmede bak toalettet. Disse er skjult i veggen når de ikke er i bruk. Dette er universell utforming i praksis.

Oppdraget vårt var å totalrehabilitere hotellet. Dette innebar design av hotellrom, bad og korridorer. Ramsøskar har stått for planløsning, møbleringsplaner og material- og produktvalg. Hodegjerder, garderobeløsninger med integrert belysning, skrivebord, speil og korridortepper er designet av våre interiørarkitekter.