Fem tips ved innredning av soverom

De åpne løsningene i moderne boliger tvinger oss til å tenke nytt når vi innreder soverom: Det er liv og røre overalt, og stuen er ikke lenger et sted der man kan slappe av i fred og ro. Soverommet blir det nye oppholdsrommet. La deg inspirere av soverommene nedenfor. Alle er hentet fra våre egne boligprosjekter.

Tips nr.1: Gjør soverommet til et flerbruksrom. Å la det stå tomt hele dagen er dårlig utnyttelse av arealet. Legg til rette for ro og alenetid også i våken tilstand.

Tips nr. 2: Velg deg en stil og et helhetlig konsept. Bruk gjerne hoteller som inspirasjonskilde. Hotellrommene har som regel både TV, lenestol, bokhylle, skrivebord og kaffemaskin. Elegante sengetepper og hodegjerder gir sofapreg til sengen. Slike grep gjør soverommet til et praktisk oppholdsrom.

Tips nr. 3: Vær opptatt av innovative tekniske løsninger. Du må ha et tilstrekkelig antall stikkontakter til PC, flatskjerm og lading av mobiltelefon, og stikkontaktene må ha rett plassering.  Hotellrommene har som regel smarte løsninger som kan kopieres.  Sørg for variert belysning: arbeidslys ved skrivebordet, leselys og dempet stemningslys ved sengen. Husk også at det er behagelig å kunne slå av all strøm med én bryter. Denne bør helst ikke befinne seg mer enn en håndlengde fra puten.

Hotel inspirert soverom

Tips nr. 4: Lag en materialcollage som gjør det mulig å vurdere alle materialer under ett, for eksempel tekstilprøver, prøver på gulvbelegg, fliser, malingsprøver osv. Når alt settes sammen, ser du hva som  passer best sammen og hvordan de ulike elementene samspiller.

Tips nr. 5: Vær omhyggelig med fargevalget. Skap en atmosfære som egner seg for hvile, men som samtidig er litt spennende. Dype, rolige fargetoner passer godt. Husk også at soverommet er en fin testarena for deg som vil eksperimentere med farger.