Hjemme hos Camilla Phil

Dette prosjektet ble gjort i samarbeid med Lomundal Bygg.

Camilla Pihl og Peter Peters stilte med et åpent sinn og mange planer da de skulle rehabilitere boligen sin. For dem er det naturlig å tenke friskt og innovativt.

Ramsøskars oppdrag gikk ut på å designe kjøkken, et baderom, et spabad og en walk-in garderobe. Camilla Bentzen og Murad Khan, begge interiørarkitekter MNIL, hadde store ambisjoner.

  • Vi skulle realisere kundenes drømmer, men målet vårt var høyere enn det. Vi ville skape det de ikke engang visste at de ønsket seg, noe helt nytt og annerledes.

Som rød tråd i prosjektet valgte interiørarkitektene taktilitet, strukturer og harmoni. Tett samarbeid med kundene var avgjørende, forteller Murad.

  • Vi la som vanlig opp til gjentatte workshops gjennom hele prosjektet. Først måtte vi bestemme retning og diskutere farger og materialer. Da vi følte oss trygge på at alle var samkjørte, utviklet vi konseptet. Deretter gikk det slag i slag med workshops hvor Pihl og Peters fikk vurdere konkrete materialprøver og ta stilling til helheten i uttrykket. De hadde hele tiden en hånd på rattet.

For oss var det nytt å jobbe med interiørarkitekter. I begynnelsen var det litt skummelt å “overgi det kreative til noen andre”, men det viste seg at selve prosessen var et så fint og samkjørt samarbeid fra A-Å. Alt ble til syvende og sist basert på våre ønsker og innspill, men utformet i kreative løsninger og fantastiske resultater vi aldri hadde klart å komme på eller gjennomføre uten Ramsøskar. Alle rom utnytter plassen til det maksimale, praktisk og lekkert, og hele huset ble designet med en rød tråd, som både kler huset, men også passer vår estetikk. Heretter kommer vi alltid til å jobbe med interiørarkitekter når vi skal renovere.

Camilla Pihl og Peter Peters

Et særegent kjøkken

Camilla og Murad fikk i dette tilfellet lov til å designe selve drømmekjøkkenet. Uttrykket er skandinavisk, sterkt preget av lyst treverk som myker opp og bidrar til harmoni og flyt.

  • Kjøkkenøya er spesialdesignet og bygget av en dyktig møbelsnekker. Den avrundede formen er i seg selv en invitasjon til hygge og sosialt samvær. Skapene bak har enkel og stram utforming som skaper god balanse og lar øya få skinne som det midtpunktet den er.

Alt er designet med maksimal funksjonalitet, forklarer Camilla. Under øya er det romslig slik at man sitter behagelig, og vasken er plassert slik at den som er i aktivitet ikke står med ryggen til det sosiale samværet. Ekstra oppbevaringsplass er sikret ved hjelp av buede dører i kjøkkenøya og skap som går helt opp til himlingen.

Kontrasteffekter har stor betydning i ethvert interiør, og her fremheves de tynne tre-spilene og de runde, myke formene av kontrastene i lampens og vaskens uttrykk. Detaljer som f.eks. heltre i kjøkkenskuffene tilfører det lille ekstra og støtter opp under det skandinaviske preget. I sum gjør alt dette kjøkkenet til et vakkert og harmonisk rom.

Lunt og funksjonelt

Hovedbadet er tidløst og praktisk med naturlige farger og materialer. Hvitt og beige brukt ton-i-ton og kombinert med lyst tre gir ro og balanse, sier Murad.

  • Det innbygde badekaret er plassert slik at det blir god gulvplass. Innbyggingselementene er forlenget slik at avslutningen blir til en praktisk benk inne i den doble dusjen. Toalettet står i et hjørne, adskilt fra resten av baderommet med en vegg. Oppbevaringsplass er ofte mangelvare, og derfor ble det valgt en lang vaskmodul som rekker helt ned til gulvet.

Mørke armaturer og 3D-dimensjonerte fliser bryter opp, skaper soner og tilfører et luksuriøst preg, utdyper Murad. Det naturlige lyset fra vindusåpningen gjør flisene til et møtested for lys og skygge. Dette skaper en spesiell og naturlig atmosfære.

  • Vi bedret romfølelsen ved å montere speil som dekker hele veggen over vasken og la stor vekt på funksjonell belysning, både i speil og himling.

Spa-følelsen

Spa-badet skiller seg ut fra resten av boligen. Fargene er mørkere, og her er det brukt elementer som gir et eksklusivt preg med et hint av japansk kunstverk, inspirert av naturen hvor kvadratmeterne har blitt utnyttet til det fulle sier de to interiørarkitektene.

  • Flisene er de samme som på hovedbadet, men i en mørkere nyanse. Steinpreget i flisene, messingdetaljene, gulvstående vask og ikke minst steam-dusjen med spesialtilpassede dører gjør at rommet har et litt annet uttrykk enn resten av huset.

Praktiske løsninger sto sentralt gjennom hele prosjektet- også i spa-badet, understreker Camilla. Nisjer og sittebenk i dusjen pluss en nisje i skapet over vasken gjør rommet funksjonelt. All oppbevaringsplass er skjult så godt som mulig for at uttrykket ikke skal forstyrres av f.eks. synlige toalettartikler.

  • Bak toalettet er det montert en taktil, japansk inspirert flis som gir spa-følelsen. Flisen lyses opp fra gulv til tak av ledlys i en nisje. Denne løsningen er spennende og skaper en iøynefallende effekt.

Drømmegarderoben

I walk-in garderoben har Camilla og Murad tenkt på det aller meste. Treverket i innredningen er et bærende element, men samtidig nøytralt slik at klær og vesker får all oppmerksomhet. Integrerte ledlister lyser opp og gjør det enkelt å holde oversikt. Det er integrerte LED-lister som lyser opp klær og elementer i garderoben

Speilet som er lagt på hele veggflaten får rommet til å virke større og er dessuten praktisk, ikke minst når man prøver klær. Det naturlige lyset fra takvinduet binder rommet sammen. Naturlig lys mot treverk skaper ro og harmoni, avslutter de to interiørarkitektene.