Lyseffekter lar interiøret komme til sin rett

Belysning er viktig, spesielt i årets mørkeste måneder. Det må være nok lys, dvs. riktig lysmengde i alle rom. Lyset må dessuten være av rett type. Du kan ikke ha hyggelys der du trenger arbeidslys – eller omvendt. Kjøp derfor aldri lamper uten å vite nøyaktig hva du skal bruke dem til.  Det hjelper ikke at designet er flott dersom lampen dekker et helt annet behov enn det du har.

spisestue, lamper, interiør, hjem

Det finnes to typer belysning: direkte og indirekte. Direkte lys får vi når lyskilden lyser rett på en flate. Indirekte lys er lys som reflekteres, som regel fra en vegg eller et tak.  Behovet for lys varierer fra sone til sone i boligen. I arbeidssonene, for eksempel på kjøkkenet, er det nødvendig med mye og godt lys. I garderoben trenger du rikelig med lys på klær og sko. Det innebærer i begge tilfeller direkte belysning.

I hvilesonene, for eksempel i stuen, skal du slappe av og kose deg, og da passer det best med indirekte lys. Det virker stemningsskapende fordi det er mykere enn direkte lys. I hvilesonene er det i tillegg behov for direkte belysning på bilder, på bøker og på andre gjenstander som du ønsker å fremheve.

Her får du noen eksempler:

spisestue, interiør, dekor, bordpynt

En elegant lampe i riktig høyde lyser opp bordplaten gjør spisebordet til en samlingsplass. Glass og servise fremheves.

tv stue, interiør, sittegruppe, sofagruppe, lenestoler

Pendellampen over sofabordet består av led-dioder og stål. Lampens lette konstruksjon lar utsikten spille hovedrollen.

https://ramsoskar.no/lyseffekter-lar-interioret-komme-til-sin-rett/

Eksklusive veggarmaturer i sort stål og messing over kjøkkenbenken lyser opp både benken og veggen. Armaturene gir både arbeidslys og stemningsskapende lys.

kjøkken, inspirasjon, kjøkkeninspirasjon, interiør

På dette kjøkkenet er det brukt utenpåliggende spotlys for å unngå å senke taket. Over kjøkkenøya er det montert en nedsenket flåte med innfelte spotlys og ledlys i overkant. Resultat: både spennende lyseffekter og godt arbeidslys.

walk in closet

Hvem har ikke problemer med å finne frem i skuffer og skap? Integrert lys gjør det enklere å holde oversikt. Lyseffekten er dessuten dekorativ.