MER enn et møterom

MER Studios produserer kvalitetsmusikk, og jobber med Norges største artister, blant annet Alan Walker. Selskapet ønsket en myk og behagelig lounge istedenfor et møterom med formelt preg.

Det hvite, tradisjonelle rommet skulle forvandles totalt. Kunden så for seg en mørk hule med dramatisk vri. Med andre ord: et oppdrag langt utenfor allfarvei, forteller interiørarkitekt MNIL Birgitte Breimo:

Interiørarkitekt MNIL Birgitte Breimo

– Inspirasjon ble hentet fra studioene til filmkomponisten Hans Zimmer, kjent fra bl.a. Løvenes konge og Pirates of the Carribean. Rommet skulle ose av luksus og ha en eksklusiv atmosfære. Det skal brukes til møter og events i forbindelse med lansering av nye låter og musikkvideoer. Riktige omgivelser er selvsagt en del av den totale musikkopplevelsen.

Å designe et slikt interiør er ikke hverdagskost, i alle fall ikke innenfor rammen av et kontormiljø. Kunden hadde  høye forventninger om noe helt unikt, og for oss var det derfor om å gjøre å tenke utenfor boksen, forklarer Breimo.

– Løsningen har mye til felles med et klassisk bibliotek eller en nattklubb.  Stilmessig skiller rommet seg ut ved at det fjerner seg fra et moderne uttrykk til fordel for profiler, paneler, velour og tunge tekstiler. Det klassiske preget med vekt på symmetri er tydelig og gjennomført.

Kunden ønsket et maleri som senterpunkt for interiøret.

Profilerte veggpaneler deler inn veggflatene og setter tonen. Himlingen har et fastfelt langs veggene fordi det ellers ville være vanskelig å kombinere profilert listverk med en t-profilhimling.

– Når vegger, reol, gardinbrett og himling skulle gå opp symmetrisk på alle sider, ble regnestykket komplekst. Bortsett fra de løse møblene midt på gulvet er samtlige elementer spesialtegnet for Høy grad av presisjon og stor tålmodighet  var avgjørende både i planleggings- og gjennomføringsfasen. Ingen detaljer er tilfeldige, avslutter Birgitte Breimo.

Mer studios

.

Atmosfæren i Mer Studios er mørk, varm og innbydende.  Det er ingen overdrivelse å si at alle som får anledning til å oppleve rommet, vil huske det.

Mer studios bilde

.

Fargepaletten er tilpasset maleriet og domineres av dype grønntoner med sennepsgult som kontrastfarge. Musikkbransjens utstrakte bruk av persiske tepper er viden kjent og la spennende føringer i prosjektet. Tunge, polstrede møbler gjør at man sitter behagelig.

Mer studios interiør

.

De aller fleste elementene i interiøret er spesialdesignet med sikte på maksimal teknisk/praktisk funksjonalitet og designmessig helhet. Reolen er bygget rundt et avansert lydanlegg og skjuler høyttalere, subwoofers og alt av teknisk utstyr. Den huser også en liten minibar.

Mer studios lenestol

.

Gjennomtenkte lyseffekter forsterker det dramatiske preget: Interiøret har integrert lys over tunge gardiner, spotlys i den mørke himlingen og et dramatisk back-light i reolen der utmerkelser og priser vises frem.

Mer studios haandtak

.

Detaljene i interiøret fremhever og understreker referansen til musikkbransjen. Messingknottene på reolen kan eksempelvis forveksles med skruknottene på en forsterker. De gjenfinnes i vegglampene som omkranser maleriet.

Se våre prosjekter her