Ny planløsning gir stor merverdi

Bak en grå og gammel fasade kan skjule seg den stiligste leilighet. Dette rehabiliteringsprosjektet viser hva det er mulig å få til med ny planløsning.

Ny planløsning i stue

Leiligheten, som ligger i en gammel bygård, var trist og nedslitt. Eierens bestilling var tredelt: en ny og tidsmessig planløsning, moderne innredning og et interiør med personlig preg. Rominndelingen ble endret slik at soverom og kjøkken byttet plass. Kjøkkenet ble deretter slått sammen med stuen, og arbeidskjøkken, spisestue og tv-/sofasone utgjør nå ett rom.

Endre planløsning

Eksisterende planløsning

Ny planløsning

Ny planløsning på kjøkken

Eieren la vekt på at stemningen i oppholdsarealet skulle være lun og behagelig. Veggene ble derfor malt i en dyp blåtone. Dette gjør at hyllen glir naturlig inn i interiøret uten å bli for fremtredende. Den mørke kjøkkeninnredningen med påkostet benkeplate bidrar til sømløs overgang mellom kjøkken og stue. Kjøkkenets farge og materialer repeteres i tv-benken slik at rommet fremstår som et harmonisk hele til tross for tydelig soneinndeling. Lampene i pendelløsningen over spisebordet kan flyttes avhengig av hvor mange man ønsker å dekke til.

Kjøkkenbenken lyses opp av eksklusive veggarmaturer i sort stål og messing. Disse ble valgt pga. nærheten til stuedelen av rommet.

Det var viktig for eieren å finne plass til en gammel, arvet kommode, og den ble derfor integrert i bokhyllen. Møbelet fikk på denne måten hederplassen i rommet – fint opplyst og fremhevet av innfelte spotlys. Denne kommoden og gulvflisene i inngangspartiet er viktige kontrastelementer i et interiør som for øvrig er helt moderne.

Gulvflisene i inngangspartiet utgjør sammen med kommoden viktige kontrastelementer i det moderne uttrykket. Mønsteret i flisene var vanlig i slike bygårder  tidligere, noe som understreker leilighetens lange historie.

Rominndelingen ble endret slik at soverom og kjøkken byttet plass. Det nye soverommet vender mot bakgården og gir beboerne bedre nattero enn det gamle som lå mot gaten.

SE MER AV PROSJEKTET HER