Øverst på pallen: Thon Hotel Storo

Med utgangspunkt i 25 000 kundevurderinger har reisebyrået Berg-Hansen kåret Thon Hotel Storo til Norges beste hotell i 2018. ”Prosjektet krevde at vi beveget oss litt ut av komfortsonen”, forteller interiørarkitekt Camilla Bentzen.

lounge, konferansehotell, spisested, restaurant, Storo, hotell

Konferansehotellet er et sentralt møtested i hjertet av den nye bydelen på Storo, samlokalisert med hovedstadens største kinosenter og kjøpesenter. Nye, moderne boliger finnes i umiddelbar nærhet. Prosjektet er dermed eksempel på en type byutvikling som betyr kortreiste varer og tjenester, spart tid og redusert transportbehov.

Camilla Bentzen har i samarbeid med designansvarlig i Thon-gruppen, Sissel Berdal Haga, og arkitektfirmaet Hille Melbye vært hovedansvarlig for prosjektet.

– Hotellet har 322 rom og plass til 400 konferansedeltakere. Oppdraget omfattet langt mer enn selve hotellet, og vi flyttet grensene for interiørarkitektfaget. Vi deltok bl.a. i utforming av leiligheter og valg av fasadematerialer for hele bolig- og hotellkomplekset.

Camilla er strålende fornøyd med mottakelsen Thon Hotel Storo har fått. Prosjektet pågikk i flere år, og det var høye krav til logistikk, design og samarbeid med en rekke faggrupper.

– Når jeg i ettertid ser hvordan alt har falt på plass og hvor vellykket helheten er blitt, kan jeg ikke annet enn å være stolt.

Camilla Bentzen

Interiørarkitekt MNIL Camilla Bentzen

Designet er litt annerledes på Storo enn på de andre Thon-hotellene, forteller Camilla. Modig fargebruk er standard for Thon, men her har man gått enda et skritt videre:

– Hotellet er ungdommelig og edgy. De spreke tapetmønstrene som til sammen kombinerer palmer, tagging og aper gjør helhetsinntrykket veldig tøft og annerledes. De fleste vil synes det er en opplevelse å se hotellet, for det skiller seg fra alt vi kjenner fra hotellverdenen for øvrig. For meg innebar prosjektet å gå ut av både boksen og komfortsonen. Når responsen blir så god, er det ekstra morsomt.

konferansehotell, stoler, lounge, sittegruppe, lys

Hotellet skal kle sine moderne omgivelser. Konseptet er derfor innovativt og uttrykket dristig og fargesterkt med lekne og overraskende materialkombinasjoner. Uttrykket er originalt og levende samtidig som det speiler et mangfoldig byliv.

resepsjon, tapet, kreativt

Mye av inventaret er spesialdesignet også resepsjonsdisken i stein og tre. Den har en stram utforming som står i kontrast til det metalliske, abstrakte tapetet på veggen bak.

restaurant, spisested, hotell, lounge, mat, drikke

Restauranten er svært stor. Den er inndelt i soner ved hjelp av bl.a. tapeter, kontraster og lyseffekter. Flottere romskille enn dette tøffe vinskapet er det vanskelig å tenke seg. Som det fremgår av bildet, er stilen på baksiden en helt annen.

seng, soverom, bilde, hotellrom, tapet

Hotellrommene har tapetmønstre med palme- og jungelmotiver i turkise og rosa toner.  Kombinert med sterk turkisfarge på veggene gir dette et friskt og sprekt uttrykk.