Project Description

AMFI MOA: HANDLETUREN SKAL GI ENERGI

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Eiendom
Fakta: Design av kjøpesenter
Ferdigstilt: 2018
Sted: Langelandsvegen 25, 6010 Ålesund
Foto: Ramsøskar Interiørarkitekter

Vår filosofi er at kjøpesenteret må være mer enn summen av butikkene og vareutvalget. Komfort og velvære betyr gode opplevelser for kundene og økt omsetning for senteret. I arbeidet med å utvikle nytt designkonsept for AMFI Moa i Ålesund var det viktig for oss å fremkalle den gode handlegate-følelsen. Vi løftet frem butikkene slik at de endret karakter fra å være utsalgssteder til å fremstå som spennende showrooms.

AMFI Moa i Ålesund er etter utvidelsen 1.november 2018 et av Norges største kjøpesentre. I tillegg til nesten 200 butikker huser det kino, bibliotek og en rekke spisesteder. Amfi Moa hadde i 2017 en omsetning på 2,85 mrd og 7,7 millioner besøkende.

Butikkfrontene og fellesarealene er utformet med sikte på en atmosfære som gjør det lystbetont å handle. Fellesarealene er i dette tilfellet langt mer enn trafikkarealer. Gullgule vegger, messingdetaljer og spennende lyseffekter gir et friskt og eksklusivt uttrykk som minner lite om tradisjonelle kjøpesentre. Sorte trapper, håndløpere i messing og mørkt treverk gir dybde og kontrast i de store atriene. Tilbakemeldingen fra kundene er at de får følelsen av å befinne seg i et internasjonalt kjøpesenter.

Utformingen av toaletter og stelle- og ammerom er et nøkkelpunkt i slike prosjekter. Klar og tydelig merking er alfa og omega: Det skal være enkelt å finne frem, og innredningen må være delikat. Dette er tjenestedesign i praksis. Kunden skal føle seg vel og ivaretatt alle steder innenfor sentrets vegger.

Relaterte prosjekter