Project Description

AMMERUDLUNDEN SYKEHJEM

Detaljer

Oppdragsgiver: Ammerudlunden sykehjem
Ferdigstilt: 2020
Sted: Oslo
Foto: Niklas Hart

Sykehjemmet er godt integrert i bomiljøet på Ammerud. Målet var derfor å styrke både trivselen og tilknytningen til lokalsamfunnet.

Resepsjons- og fellesarealet er revitalisert slik at både utnyttelsen og flyten er forbedret.  Lokalet brukes til fellessamlinger og aktiviteter for beboerne, og logistikken er viktig. Ny soneinndeling, forsterket ved hjelp av farger, gjør det mulig å dekke flere behov enn før. Resepsjonsdisken er flyttet for å legge til rette for en så hyggelig velkomst og et så godt førsteinntrykk som mulig.

Det er etablert en liten kafé som inviterer nærmiljøet inn i sykehjemmet. Dette nye samlingsstedet vil sikre at ansatte, pårørende og beboere har et hyggelig tilbud i hverdagen. Det vil også bidra til økt aktivitet i form av språk-kafeer og andre relevante aktiviteter som er til glede og nytte for alle parter.

Interiøret hadde tidligere et dominerende institusjonspreg. Fargepaletten besto av gråtoner supplert med møbler i gulaktig treverk. En ny, frodig palett samt utstrakt bruk av gyllent treverk og planter skaper en livlig og lun stemning. Fargene på møbler og tekstiler strekker seg fra dyp plomme via grønntoner og over i en lett turkis. Variert bruk av lyskilder og lyseffekter i tillegg til de eksisterende bidrar til en hjemmekoselig atmosfære.

Seremonirommet i underetasjen var pregløst og lite stemningsfullt. De nye overflatene er lune og gir en dempet, sakral stemning. Frontveggen med det blå tapetet gir blikket noe å hvile på. Rommet er livssynsnøytralt og ivaretar hensynet til alle trosretninger.  Varierende symbolikk kan hentes frem, avhengig av den enkelte anledning. Utenfor seremonirommet er det laget en hyggelig ventesone. I mangel av dagslys er det montert en lysinstallasjon på endeveggen. Denne skaper en illusjon av sollys som kommer inn mellom spaltene i treet, og dette bidrar til en mindre lukket følelse.  

Se flere prosjekter