Project Description

ET BAD Å SOVNE TIL

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av bad
Ferdigstilt: 2015
Sted: Slemdal, Oslo
Foto: Sandra Aslaksen

Litt luksus i hverdagen trenger de fleste, men det er ikke nødvendig å oppsøke spa-hoteller for å få godfølelsen. I dette prosjektet designet  vi et lekkert, privat spa som sikrer velvære-opplevelser akkurat når familiemedlemmene måtte ønske det.

Mange ønsker en rolig og avslappende stund før de går til sengs. Med et spa-inspirert bad blir det mulig å avslutte dagen med senkede skuldre.  Batteriene kan lades i en dempet og stressfri atmosfære.

Spa-følelsen skapes dels gjennom innredning, dels gjennom lyssetting. Det er stemningen som teller. Da vi laget dette badet, brukte vi mørke fliser. Det gir et behagelig asiatisk preg som det ikke er mulig å oppnå med de hvite flisene vi tradisjonelt bruker i norske bad.  Vi var rause med nisjer og hyller til levende lys og velværeprodukter. Nisjene er dekorative samtidig som de gjør det enkelt å holde orden.

Lys- og skyggeeffektene er viktige for atmosfæren i spa-badet, og virkemidlene er mange. Her har vi valgt innfelt lys langs taket, ledlys i veggnisjene og farget lys i badekaret slik at stemningen kan varieres.  En dag føler man for grønt – en annen dag kanskje for fiolett. All lyssetting er dempet. Den som sitter i badekaret, behøver koselys når hensikten er å koble av.

Relaterte prosjekter