Project Description

BIBLIOTEKBAREN, BRITANNIA

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av bar
Ferdigstilt: 2014
Sted: Dronningens gate 5, 7011 Trondheim
Foto: Espen Grønli

En liten disk og en sofa langs den ene veggen – det var hele lobbybaren. Der ble det servert apéritif, men lokalet sto ellers for det meste tomt. Det fungerte dårlig som en integrert del av Britannia.

Vårt mål var å gjøre baren til et innbydende sted der folk får lyst til å slå seg ned og bli værende en stund. Vi lot oss inspirere av Hotel Bristol i Oslo og bygget en bibliotekbar.

Trondheimsfolk er vokst opp med tradisjonsrike Britannia. Hotellet har en særegen atmosfære, og forandringen måtte følgelig gjennomføres med pietet. Det tunge, litt mørke og ærverdige preget ble beholdt, og ingenting er gjort med tak og vegger. Bokhyllene, gullspeilene og de adskilte båsene er den klassiske bibliotekbarens kjennetegn. Båsene gjør baren til et møtested hvor det er mulig å føre private samtaler i vakre og behagelige omgivelser.

Britannias atmosfære er bevart, men vi ønsket å bringe inn et lekent element som myker opp det litt strenge uttrykket. I teppet er derfor gammelt og nytt kombinert på vågalt vis: Mønsteret er fra tidligere tider, bunnfargen er knall rosa. En frisk B for Britannia i gull og sort er hotellets tøffe signatur.

Bibliotekbaren er ikke et nytt utested i Trondheim. Den er alene i sin nisje: Et sted for avslappede og gode samtaler.

Relaterte prosjekter