Project Description

BOLIG MED VOKSENAVDELING

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av enebolig
Ferdigstilt:
Sted: Oslo
Foto: Espen Grønli

Denne boligens to deler er skreddersydd for henholdsvis barn og foreldre. Det ga oss mulighet til å skape en sofistikert voksenavdeling med mye hverdagsluksus. Sort og sølv er gjennomgående farger. Sammen med eksklusiv lyssetting gir dette et meget elegant uttrykk.

Planløsningen ble endret helt da denne eneboligen ble totalrenovert. Eierne ønsket at første etasje skulle dekke foreldrenes behov, mens andre etasje skulle være barnas. Bestillingen for voksenavdelingen var veldig klar: Den skulle holdes i sort og sølv. Bruntoner skulle ikke forekomme.

Badet er det mest særpregede ved boligen.  Sølvmosaikk, mørkegrå veggfliser og sorte gulvfliser gir et elegant preg. Hele den ene langveggen dekkes av en sammenhengende benk og skyvedørsspeil. Bak speilene skjuler vinduene seg, og man kan dermed slippe dagslys inn når man måtte ønske.

Også garderoberommet skiller seg ut – stort, luftig og meget forseggjort. Det er vanskelig å forestille seg lagringsbehov som ikke dekkes her, og vi garanterer at man beholder oversikten.

Fargebruken er konsekvent i hele etasjen. Sort, sølv og nyanser av grått binder rommene sammen og skaper et harmonisk hele. Opprinnelig var det brukt mye teglstein i innredningen. Det ga et umiskjennelig preg av 70-tall. Vi beholdt linjene, men fjernet teglsteinen. Den massive peisen fremstår nå i fire duse gråtoner som kler det sorte skinnmøblementet.

Det er fargevalget kombinert med strenge former som gir denne delen av huset det ønskede voksne preget. Eksklusiv lyssetting, som vi har lånt fra butikkinnredningene våre, forsterker det stilige uttrykket.

Relaterte prosjekter