Project Description

BRASSERIE BASSIT

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av frokostsal, restaurant, loungebar og toaletter
Ferdigstilt: 2016
Sted: Balder Allé 2, 2060
Foto: Espen Grønli

Som nærmeste nabo til flyplassen skal brasseriet dekke svært varierte behov. Visuell soneinndeling og mulighet for å endre romløsningene raskt og enkelt gir nødvendig fleksibilitet og utvider bruksmulighetene. Utfordringen var tidsrammene. Presserende behov for utvidelse gjorde at vi kun hadde tre måneder på oss til å utvikle konseptet.

Thon Hotel Oslo Airport har 435 rom og ligger like ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Det er et typisk konferansehotell som også betjener kunder som må overnatte i forbindelse med reiser. Økt plassbehov gjorde det nødvendig å bygge ut frokostsal, restaurant og loungebar. Romslighet og komfort var stikkordene, og det var viktig at deler av lokalene kan fungere som et hyggelig oppholdsareal på kveldstid.
Vårt mål med prosjektet var å lage multifunksjonelle løsninger som dekker mange og varierte kundebehov. Designet skulle skille seg ut fra våre tidligere arbeider samtidig som uttrykket til Thon Hotels skulle være lett gjenkjennelig.

Ramsøskar har vært ansvarlig for rivningsplaner, møbleringsplaner og belysningsplaner. Vi har også stått for material- og produktvalg og spesialdesign av barer, buffeter og bokhyller med integrert belysning. Samarbeidet med belysnings- og møbelleverandør har vært tett.

Grunnideen vår var multifunksjonalitet. Ved hjelp av soneinndeling har vi skapt rom i rommet og sørget for at ett og samme lokale byr på ulike inntrykk, opplevelser og atmosfærer.

Frokostsalen kan deles slik at halvparten gjøres om til à la carte restaurant på kveldstid. Det finnes et chambre séparée i umiddelbar nærhet, og dette kan ved behov inngå som en del av restauranten. Arealet mellom restauranten og baren er innrettet for mingling og avslapping, og én av de øvrige sonene kan brukes både som bar og frokostsal, alt etter behov. Her tilbys biljard og shuffleboard, og innredningen er variert: både barbord, lounge og spisebåser har fått plass.

Uttrykket er langt røffere enn det vi vanligvis ser i Ramsøskars interiører. Det gjelder materialer, mønstre og farger, og det gjelder gulv, vegger og tak. Det røffe går likevel ikke på bekostning av atmosfæren som er avslappet og behagelig, ikke minst pga. riktig belysning.

Pågangen på hotellet gjorde at behovet for mer plass var stort og presserende. Arbeidet måtte derfor gjennomføres raskt. Vi hadde kun tre måneder på oss, og det var vår største utfordring i dette prosjektet. Det er krevende å utvikle et gjennomarbeidet konsept for så store lokaler på så kort tid.

Relaterte prosjekter