Project Description

BRASSERIE PALEO

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av restaurant
Ferdigstilt: 2014
Sted: Rosenkrantz’ gate 1, 0159 Oslo
Foto: Espen Grønli

Dette spisestedet kombinerer brasseriets klassiske kjennetegn med eksklusive materialer brukt på utradisjonelle måter. Det vitner om kvalitet og om evne til å tenke utradisjonelt. Åpenhet og innsyn er et bærende prinsipp og en rød tråd i interiøret. Gjestene deltar i matlagingen – om enn på avstand.

Ærlig matlaging er Paleos konsept: Rene og kortreiste råvarer, næringsrik mat og godt håndverk. Interiøret går hånd i hånd med konseptet. 
Kjøkkenløsningen er derfor helt åpen, slik at gjestene kan se kokkene i arbeid. Fra den tilstøtende vinterhagen har man innsyn i kjølerommet samtidig som man kan besiktige vinutvalget og beholdningen av krydderurter. Dette er ærlig matlaging i praksis. Gulltapeter, speilmosaikk og marmorkledning på baren signaliserer kvalitet og nytenkning, men det eksklusive preget brytes opp av mer rampete elementer – for eksempel menytekst skrevet rett på veggen. Kontrasten til den tilstøtende vinterhagen er stor. Palmetapeter, levende palmer, lamper i rosa og grønt og fargesterke møbler gjør vinterhagen til en plass langt borte fra hverdagen.  

Relaterte prosjekter