Project Description

BRASSERIET, THON HOTEL STORO

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av restaurant
Ferdigstilt: 2018
Sted: Vitaminveien 23, 0485 Oslo
Foto: Espen Grønli

Restauranten på det nye Thon Hotel Storo tar mål av seg til å bli et sosialt sentrum i en helt ny bydel. Den har plass til 400 personer og skal dekke en lang rekke behov. Størrelsen på oppdraget ga oss interessante faglige utfordringer knyttet til logistikk, støy, soneinndeling og funksjonalitet.

Interiøret er designet slik at et røft uttrykk kombineres med stilige detaljer. Stemningen blir dermed avslappet og lite formell. Det er brukt fire ulike tapetmønstre, noe som gir stor variasjon samtidig som stilen er ren og moderne. Dekorative lamper, høye sofarygger og et blikkfang av et vinskap gjør lokalet tøft og elegant på samme tid.

Restauranten har stor takhøyde. Hele området er luftig og storslagent, men baksiden av medaljen er at det er krevende å skape en hyggelig, intim stemning. Det er derfor brukt mange virkemidler for å bøte på takhøydens ulemper. Akustikkplater, perforerte vegger, gardiner, møbeltekstiler, stemningsskapende belysning, mørk himling og lysstyring gjør lokalet varmere og lunere.

God soneinndeling er viktig i en så stor restaurant. Den skal brukes til frokost, konferanselunsjer, à la carte-restaurant og til lukkede arrangementer. Sonene avgrenses og skilles fra hverandre ved hjelp av belysningseffekter, tapeter, møblering, farger og materialer.

På venstre side ved inngangen finner vi en lounge med lave, komfortable møbler. Til høyre ligger baren med iøynefallende tapet hvor det er lett å finne seg til rette enten man vil ta en drink eller vente på bord.

Midt i lokalet ligger à la carte-avdelingen med sitt flotte tagge-inspirerte tapet. Denne delen er innredet med runde bord som står i kontrast til høye sofarygger og firkantede bord langs veggene. Målet er fleksibilitet: Dersom man ønsker langbord eller vil fjerne møbler for å åpne opp, er dette veldig enkelt. Det tilstøtende kjøkkenet er åpent slik at gjestene kan følge med når kokkene lager mat. Det gir liv til hele restauranten. Kjøkkenet fremheves av en ramme i stål og utgjør sammen med baren en sone i seg selv. Uttrykket løftes av kontrasten mellom fronter i hvit marmor og mørkt gulv i et materiale som ligner naturstein.

Vinskapet av stålsprosser og glass fungerer som romskille mot frokost-delen av restauranten. Her er det høye sofarygger, et morsomt apetapet som straks fanger oppmerksomheten og en mengde messingpendler som henger ned fra taket. Et gigantisk speil gjør det lange lokalet interessant og dynamisk.

Innerst ligger en mørk sone der tapetet har blomstermotiver på sort bunn. Ved siden av finner vi restaurantens chambre separée som brukes både til frokost, fest og som et finere møterom. Her er det mulig å sette opp langbord til 28 personer eller å bruke småbord. Veggene er kledd med tekstiler av hensyn til akustikken. Gulltapet og en sort himling full av messingpendler sørger for at rommet får et eksklusivt preg.

Relaterte prosjekter