Project Description

BRISTOL KONGRESS

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av konferansesenter
Ferdigstilt: 2016
Sted: Kristian IV’s gate 7, 0164 Oslo
Foto: Espen Grønli

“To tanker i hodet samtidig: Sjelden har denne talemåten passet bedre enn her. Formspråket skulle være moderne, men uten at det gikk på bekostning av den opprinnelige atmosfæren. Vi lot det uformelle møte det høytidelige: Spreke farger og mønstre utfordrer den sobre klassiske stilen som stedet alltid har vært kjent for”.

Det sitter mye historie i veggene på tradisjonsrike Hotell Bristol i Oslo. Da kongressenteret ble renovert, var målet både å bevare og å forandre.

Metoden var enkel: Vi kombinerte fortid og nåtid. Hovedgrepet var å la klassiske og moderne elementer gå hånd i hånd på en måte som gjør at det ene fremhever det andre. Speil, gull, marmor, tunge lysekroner og dype blåfarger gjør at interiøret er forankret i en annen tid samtidig som uttrykket er moderne.

Atmosfæren kunne ha blitt stiv og formell, men er det ikke. Tapetmønstrene har mye av æren for det. Fargerike sommerfuglsvermer og vårlig blomsterflor demper det klassiske preget og gir lokalene en uhøytidelig og varm dimensjon. Arabisk-inspirerte fliser har samme effekt. Den stramme stilen dempes.

Møterommene er holdt i en nøktern og moderne stil. Enkle møbler fremstår som vågale fargebomber mot lyse vegger. De gir liv til interiøret og energi til gjestene som skal bruke lokalene. Den store overraskelsen er fototapetet som viser frem flere av hovedstadens landemerker; bl.a. Rådhuset, Universitetsbygningen og Nationaltheatret. Ved hjelp av enkel symbolikk knyttes stedet til byens historie. Hotell Bristol er ingen nykommer i Oslo, men en sprek 100-åring.

Relaterte prosjekter