Project Description

DEN RØDE TRÅDEN ER GRØNN

Detaljer

Oppdragsgiver: Yara
Fakta: Kontor
Ferdigstilt: 2019
Sted: Oslo
Foto: Ida Wilstrup

Yara ønsket å forbedre et eksisterende kontorlokale. Målet var god soneinndeling, funksjonelle arbeidsplasser og et sårt tiltrengt fellesområde. Det nye kontoret har et sterkt preg av biofilisk design.

Utgangspunktet var et kontor der ”alt var overalt”.  Arbeidsplassene befant seg langs glassfasaden og var organisert i et stort åpent landskap uten inndeling av noe slag. En god sosial sone manglet.

Noen møterom og arbeidsplasser ble revet slik at det ble mulig å justere planløsningen og gi den bedre flyt. Arbeidsplassene ble trukket inn i lokalet, og det ble etablert en lounge langs glassfasaden. Det ble også bygget flere stillerom og et fåtall cellekontorer.

Lokalet er inspirert av biofilisk design som tar utgangspunkt i at mennesker har en indre dragning mot naturpregede omgivelser. Kontorlandskapet er nå delt inn i avskjermede soner ved hjelp av lave vegger bygget som plantekasser og fylt med en overflod av grønn vegetasjon. Store vekster i loungen forsterker jungelfølelsen, og det samme gjør plantestativene med integrert belysning som er plassert i de ellers tomme korridorene.

Det er lagt stor vekt på trivsel. Komfortable møbler og saccosekker innbyr til sosial aktivitet og skaper en vennlig atmosfære.

I kjøkken- og garderobeavdelingene er stilen løftet ved hjelp av maling og andre enkle midler. Til kjøkkenet er det for eksempel kjøpt inn barstoler.

Utfordringen i prosjektet var å utnytte det tilgjengelige arealet maksimalt samtidig som vi skulle skape spennende løsninger innenfor nøkterne budsjettrammer.

 

Relaterte prosjekter