FRA ELDRE HUS TIL MODERNE BOLIG2019-02-18T11:39:08+00:00

Project Description

FRA ELDRE HUS TIL MODERNE BOLIG

Detaljer

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av bolig
Ferdigstilt: 2018
Foto: Niklas Hart

Eierne ønsket seg et mer praktisk og tidsriktig hus. Ved å åpne opp utvalgte rom gjorde vi hele boligen lysere og luftigere. Tydelige soner med tilpasset belysning og en behagelig nordisk fargepalett gir huset et moderne preg.

Prosjektet omfattet endring av planløsning og utarbeidelse av møblerings-, belysnings- og helhetlig materialplan. Nær sagt hele boligen fremstår som ny.

Målet med å åpne opp var å skape bedre flyt og dynamikk, samtidig som vi beholdt tydelig definerte soner. Entré og gang ble slått sammen, og resultatet ble en stor, lys hall som vender ut mot det flotte hagerommet som huset er bygget rundt. Kjøkkenet var trangt og upraktisk og ble derfor åpnet opp mot den store spisestuen. Innredningen ble endret slik at beboerne nå har et lyst og praktisk arbeidskjøkken som er godt tilrettelagt både for matlaging og sosial aktivitet.

Soneinndelingen tar utgangspunkt i beboernes hverdagsbehov. Stuen har to adskilte soner, én for TV-titting og én mer skjermet avdeling der man kan slappe av uten å bli forstyrret. Kjøkkenet har bar-løsning beregnet på raske frokoster, men det er kort avstand til det store spisebordet der mange gjester kan samles til hyggelig lag. Ved peisen i spisestuedelen finnes det dessuten en fin lesekrok.

Den største faglige utfordringen hadde vi i 2.etg.der lave knevegger og dårlig lysinnslipp var til hinder for hensiktsmessig bruk.  Målet var å utnytte arealet maksimalt, samt å bedre lysforholdene. Det fikk vi til ved å integrere deler av kryploftet og flere av takvinduene i bruksarealet. Resultatet ble bl.a. gode barnerom med smarte oppbevaringsløsninger.

Lyskildene i boligen er nøye tilpasset bruken av den enkelte sone: Allmenn belysning, stemningslys og funksjonelt lys understreker inndelingen og arealets bruksmåte.

Den nordiske fargepaletten er uten sterke farger, men med innslag av mørke kontrastelementer. Dette bidrar til en lun og rolig atmosfære og gjør boligen innbydende.

Relaterte prosjekter