Project Description

Fyrstikkbakken 14: Innovativ boligutvikling

Detaljer

Oppdragsgiver: AF Eiendom
Fakta: Boligutvikling
Sted: Oslo

Dette prosjektet utmerker seg ved store medvirkningsmuligheter for boligkunden. Kjøperen kan selv bestemme om boligen skal bli f.eks. en femroms eller en treroms med hybel. Det er byggherre AF Eiendom, Birk & Co, LINK arkitekter og Ramsøskar Interiørarkitekter som har utviklet de 160 leilighetene i Fyrstikkbakken 14.

Ramsøskar kom inn i sluttfasen av prosjekteringen og har bidratt til optimalisering av planløsninger og lettfattelige salgstegninger rettet mot kjøper. De fargelagte tegningene gjør at man lettere ser de ulike planløsningene og innredningsmulighetene. Kommunikasjonsformen er mer estetisk og intuitiv enn hva man tradisjonelt ser i markedet.

Vi har også hatt ansvar for planlegging av et fellesareal på 180 kvm. i byggets inngangsparti. Arbeidstittelen vår for denne delen av prosjektet var «Fra yoga til konfirmasjon», og målet var å skape forutsetninger for fellesskap mellom beboerne. Den uvanlig store sosiale sonen er utformet som et flerbruksareal med maksimal fleksibilitet. Ved hjelp av foldedører kan lokalet deles opp på ulike måter: Den som jobber på hjemmekontor kan bruke det som coworking-areal eller leie seg møterom ved behov. Beboerne kan arrangere foreningsmøter, barnebursdag, store selskaper og uformelle nabotreff. Treningsaktiviteter kan holdes her – eller man kan sette seg med en bok dersom det er trangt i egen leilighet. Lokalet kan selvsagt også leies ut til eksterne brukere. Fellesarealet ligger på bakkeplan, og i sommerhalvåret har man mulighet for å trekke ut på den flotte terrassen.

Fyrstikkbakken 14 er det første kommersielle boligprosjektet som er basert på FutureBuilts miljøstrategi og ambisjonsnivå.

Se flere prosjekter