Project Description

GARDERMOEN CONGRESS

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av kongressenter
Ferdigstilt: 2015
Sted: Gardermoen
Foto: Espen Grønli

Det finnes få konferansesentre som kan ta mot så mange gjester som dette. Det poenget ville vi visualisere, og det industrielle uttrykket ble derfor den røde tråden i interiøret.  Konferansesenteret er et godt eksempel på at universell utforming og sprekt design er to sider av samme sak.  Overdimensjonert skiltning fungerer ypperlig som dekor!

Møtesenteret kan huse 2700 mennesker, og dette la klare føringer på arbeidet vårt. Kravet til oversikt og smidig trafikkavvikling ble viktig. Uttrykket er industrielt – som et à propos til møtesenterets størrelse. Det grafiske teppemønsteret gir en metallisk tredimensjonal effekt, og man får følelsen av å gå på gitterplater. Hovedfargene er sort og gult som i gangsonene brytes med grønne innslag. 
Vi valgte overdimensjonert skilting av to årsaker. Dels må det være enkelt å finne frem, dels er skiltingen brukt som dekor. Gule tall og symboler på sort bunn fester seg erfaringsmessig lettest i folks bevissthet. Gule ledelinjer på gulvet er også til hjelp når man forflytter seg. 
Konferansesalen er på hele 2.590m², og logistikkutfordringen er åpenbar. Salen er holdt i nøytrale gråtoner fordi den er tilrettelagt for bl.a. TV-overføringer, utstillinger og lignende. Den kan enten brukes som ett stort lokale eller deles opp i tre mindre. For oss var det om å gjøre å sørge for små landemerker som gjestene kan orientere etter. Hver av konferansesalens tre deler har eksempelvis en egen bar med innvendig belysning. Fargebruken er ulik, og det gir kjærkomne holdepunkter. Å finne andre mennesker i en full sal grenser til det umulige. Avtaler man derimot å møtes ved den rosa baren, går det smertefritt.

Relaterte prosjekter