Project Description

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: Oslo
Foto: Espen Grønli

Å renovere gjesterommene på Hotel Bristol i Oslo var et prosjekt helt utenom det vanlige. Rommene skulle fornyes, men uten at Bristol-følelsen gikk tapt. Historie, kultur og tradisjon skulle tas vare på. Hotellet skulle være til å kjenne igjen.

Hovedgrepet var å kombinere det klassiske meddet moderne. Vi startet med gardinene. De er spesiallaget i Italia og har vakkert rankemønster. Tapetet bak sengen erharlekinmønstret, og de forseggjorte, stoppede hodegjerdene med pynteknapper er innrammet av mørkt treverk. Alt dette bidrar til et klassisk preg. Det gjør også det ovale møtebordetsom er elegant utformet med sine forseggjorte ben pyntet med beslag av gullfarget metall. Motivet i teppemønsteret er hotellets tradisjonsrike logo.

De moderne elementenegjør at det klassiske uttrykket bringes inn i vår tid. Fargebruken er så frisk som vi våget å la den være på et så ærverdig sted. Hovedprinsippet er ton-i-ton fordi målet var å modernisere Bristol-følelsen, ikke å skape et moderne hotell. Gullskimrende og limefargede gardiner, dus veggfarge,gulvteppe i dyp turkis og gult og et diskret, men livlig dyreskinnmønster på puffer og skrivebordstoler–alt kler det klassiske.

Skulle interiøret bli levende, var det behov for et helt moderne element som skaper overraskelse og kontrasteffekt. Valget falt på de store lenestolene i stripemønstret stoff. Uten dem ville interiøret mangle spenning. Sluttresultatet? Bristol-følelse anno 2016.

Relaterte prosjekter