Project Description

INFRONT
  • kontorinnredning

Detaljer

Oppdragsgiver: Infront
Fakta: Design av kontor
Ferdigstilt: 2019
Foto: Niklas Hart

Infront er et teknologiselskap som utvikler tjenester rettet mot finansnæringen. Bedriftskulturen er formell, og det var derfor naturlig å velge et stramt grunnkonsept som ble myket opp med ulike virkemidler. Interiøret henter farger fra selskapets designmanual, noe som bidrar til å gjøre lokalene til en del av selskapets signatur.

Interiøret balanserer mellom det maskuline, representert ved bl.a. utstrakt bruk av svart stål, og myke, feminine innslag som gir motvekt til det stramme og formelle.  Både farger, tekstiler og grønne vekster bidrar til nødvendig kontrasteffekt.

Fargepaletten er en tolkning av selskapets designmanual og skaper gjenkjenningseffekt både hos egne ansatte og hos besøkende. Det er lagt stor vekt å skape lune soner der man nærmest kan krype inn for å holde mindre møter eller ta telefonsamtaler. Stillerommene er for eksempel kledd med ullfilt, og noen av dem er holdt helt i rødt. De avskjermede blå båsene i trafikkarealet har høye vegger og sofarygger samt lampeskjermer av filt. Her sitter man nesten like avskjermet som i et eget rom.

Både tekstilene, teppesonene og plantene bidrar til trivsel og støyreduksjon – plantene også til godt innemiljø. Bruken av lyskilder er raus, og mange av dem fungerer som stemningsskapende dekor samtidig som de markerer de ulike sonene i lokalet.

Utfordringen i prosjektet var å knytte sammen de to etasjene som selskapet disponerer samtidig som vi måtte ta hensyn til at trappen utgjorde en branncelle. Det var et uttalt mål å understreke at det er snakk om ett selskap med enhetlig preg.

Se flere prosjekter